Prethodni članak
Sljedeći članak

FOTO: Belečka ''Noć pod lampašima''


Dok su u zlatarskom Parku hrvatske mladeži u subotnje predvečerje svirali tamburaši iz sastava „Brajde“, u Belcu se istodobno, pred brojnom publikom u šatoru, odvijala tradicionalna „Noć pod lampašima“. U efektnom programu sudjelovali su članovi KUD-a Belec, obilježavajući ujedno 10 godina uspješnog djelovanja. Svojim nastupom publiku su oduševili sekcija odraslog folklora i tamburaški orkestar, koji će u nedjelju, 22. rujna, kao jedini predstavnici Krapinsko-zagorske županije ,sudjelovati na Vinkovačkim jesenima. 

Tome je pridonijelo osvojeno prvo mjesto na Smotri folklora KZŽ u kategoriji zagorskog folklora. „Tri polke“ uvijek oduševe publiku (koreogarfija Goran Škrlec, glazbena obrada Robert Mihovilić, voditelji Željko Kveštak i Martina Koledić). U belečkome KUD-u uspješno djeluje i sekcija dječjeg folklora (koreograf Maja Šćuric, ujedno i voditeljica uz Jasminu Petrinec, glazbena obrada Robert Mihovilić. Najmlađi su osvojili prvo mjesto na Smotri dječjeg stvaralaštva KZŽ u kategoriji  zagorskog  folklora, pa će predstavljati KZŽ na državnom susretu dječjeg stvaralaštva u Vinkovcima. Uspješno je i djelovanje pjevačkog zbora.

Kao gosti belečkoga KUD-a u „Noći pod lampašima“ sudjelovali su pjevački zbor KUD-a „Kaj“ iz Zlatar Bistrice, Ženska vokalna skupina „Kušlec“ iz Konjščine i članovi KUD-a „Ljudevt  Gaj“ iz Mača. O značaju i važnosti belečkoga KUD-a u društvenom životu svoje sredine u pozdravnoj riječi govorila je i zlatarska gradonačelnica Jasenka Auguštan Pentek , čestitajući članovima 10. obljetnicu djelovanja. 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook