Prethodni članak
Sljedeći članak

Bernardić okuplja ljevicu za lokalne izbore, počeo pregovore i s Laburistima

Predsjednk SDP-a Davor Bernardić i predsjednik Hrvatskih laburista Tomislav Končevski započeli su pregovore oko zajedničkog izlaska na lokalne izbore koji će se održati u svibnju iduće godine

  • laburisti i sdp

    Tomislav Končevski i Davor Bernardić počeli su razgovore o obnavljanju partnerstva


Predsjednik Hrvatskih laburista Tomislav Končevski i predsjednik SDP-a Davor Bernardić počeli su pregovore oko zajedničkog izlaska na lokalne izbore na nivou čitave Hrvatske, piše današnje tiskano izdanje Zagorskog lista. Potvrdio je to i sam Tomislav Končevski, koji je, uz Bernardića, bio gost na Izvještajno-tematskoj konvenciji SDP-a Krapinsko-zagorske županije održanoj u Tuhlju.

Podsjetimo, kad je Tomislav Končevski postao nacionalnim predsjednikom Laburista, u ožujku ove godine, već u svom prvom javnom istupu poprilično je žestoko napao tada aktualnog predsjednika SDP-a Zorana Milanovića, a takve retorike držao se dulje vrijeme, što mu se na koncu obilo o glavu. Naime, na izvanrednim parlamentarnim izborima održanima u rujnu, SDP se odrekao Laburista kao svojih koalicijskih partnera, no koristi od toga nije na kraju imao nitko, a najmanje Laburisti koji su doživjeli izborni debakl.

No, lokalni izbori ipak su druga priča, drugačiji su i interesi i omjeri snaga, a Končevski je za Zagorski list izjavio kako je sada dobro vrijeme za obnovu suradnje i partnerstva, obzirom da novo vodstvo na čelu s Davorom Bernardićem okreće SDP socijaldemokraciji,

-Razgovarali smo i nastavit ćemo razgovore i dogovore, no za sada još nije donesena nikakva odluka. Drago mi je vidjeti da novo vodstvo SDP-a, na čelu s novim predsjednikom Bernardićem, želi vratiti stranku na ljevicu i u tom smislu vjerujem da možemo naći zajednički jezik, jer mi smo do sad bili jedina prava i istinska ljevica u Hrvatskoj – rekao je Končevski za Zagorski list.

Da bi volio u svom taboru imati i Laburiste, kao i ostale lijevo orijentirane hrvatske stranke i pojedince, Zagorskom listu je potvrdio i Davor Bernardić. On je istaknuo odličnu suradnju Laburista i SDP-a na lokalnoj razini, pogotovo u Krapinsko-zagorskoj županiji, odnosno, Hrvatskom zagorju. To je, kaže Bernardić, dovoljan dokaz da se isto to može ostvariti i u drugim dijelovima Hrvatske.

-Zagorje je uvijek bilo putokaz za Hrvatsku. Dakle, počinjemo okupljanje na ljevici, razgovarat ćemo i s Laburistima, nadam se uspješno, za dobrobit svih ljudi u Hrvatskoj – kratko je rekao Bernardić za Zagorski list.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook