Prethodni članak
Sljedeći članak

Beroš: "Imamo 486 novih slučajeva. Svjedočimo epidemiji necijepljenih"

Epidemija u Hrvatskoj bez sumnje najviše pogađa necijepljene - rekao je Beroš


Na današnjoj sjednici Vlade Republike Hrvatske, ministar zdravstva Vili Beroš podnio je izvještaj o situaciji s epidemijom koronavirusa te je iznio i podatke o broju novozaraženih osoba u protekla 24 sata.

Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL

-U Hrvatskoj danas imamo 486 novih slučaja zaraze covidom. Udio zaraženih u testiranima je 4,88 posto. U bolnicama je 235 osoba od kojih je na respiratoru 26. Brojke neumoljivo dokazuju: u posljednih 14 dana od 3697 osoba s pozitivnih testom  čak njih 85,72 posto nije bilo cijepljeno. Od 221 hospitalizirane osobe njih 87 posto nije bilo cijepljeno. Od 1. lipnja do 17. kolovoza preminulo je 254 osoba, a 80 posto preminulih nije bilo cijepljeno. Niti jedna od 20 preminulih osoba mlađih od 60 godina nije bila cijepljena ili je primila tek jednu dozu - rekao je Vili Beroš te dodao kako stopa novih slučajeva zaraze raste peti tjedan za redom, a na tjednoj razini stopa rasta je 50,6 posto. 

-Više brine činjenica slabog intenziteta rasta stope cijepljenih građana. Svjedočimo epidemiji necijepljenih. Epidemija u Hrvatskoj bez sumnje najviše pogađa necijepljene - rekao je Beroš te napomenuo kako će zbog toga jesen biti novi izazov.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook