Prethodni članak
Sljedeći članak

Bez sunca smo već danima, hoće li se nastaviti u istom tonu?

U prvom dijelu ponedjeljka u unutrašnjosti pretežno oblačno mjestimice s kišom, a u gorju susnježicom i snijegom....


Zadnji put sunce u zagrebačkom Maksimiru zasjalo je prije 17 dana, od kada su u većem dijelu Zagreba, ali i dijelu drugih kontinentalnih krajeva, protekli dani bez ijednog sata sunca, piše Jutarnji list

Pokazuju to mjerenja meteorološke postaje DHMZ-a, kojima prognostičar Zoran Vakula dodaje: “Tomu još nije kraj”.

Po njegovu izvještaju, preliminarne analize trajanja sijanja sunca na postaji Zagreb Maksimir upućuju na zaključak kako su dugotrajnija razdoblja od trenutačnog zabilježena samo pet puta u povijesti svakodnevnih mjerenja te meteorološke pojave, od 1960. godine, piše Jutarnji list.

Smirivanje u utorak

Posljednje, i do sada najdugotrajnije razdoblje, trajalo je od 31. prosinca 1996. do 25. siječnja 1997. - čak 26 dana.

Za početak tjedna prognostičari najavljuju za unutrašnjost nastavak pretežno oblačnog vremena s mjestimičnom kišom. Smirivanje vremena očekuje se u utorak.

Božić bez snijega

Prema dostupnim prognozama prosinac će nastaviti tradiciju kišnog i toplog studenog. Božić bi u većini Hrvatske trebao biti kišan i oblačan, bez toliko željenih snježnih pahulja.

Prognoza za iduće dane:
U prvom dijelu ponedjeljka u unutrašnjosti pretežno oblačno mjestimice s kišom, a u gorju susnježicom i snijegom. Poslijepodne na zapadu prestanak oborina, a ponegdje i smanjenje naoblake. Na Jadranu djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku i uglavnom bez kiše. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni, u Slavoniji sjeverozapadni. Na Jadranu će puhati umjerena do jaka bura, podno Velebita s olujnim udarima. Temperatura zraka uglavnom između 2 i 7, a na Jadranu od 10 do 15°C.

Utorak će na kopnu biti promjenljivo oblačno sa sunčanim razdobljima, a uz prolazno više oblaka mjestimice će biti malo kiše, u gorju i snijega. Na Jadranu djelomice ili pretežno sunčano. Vjetar ponegdje vrlo jak sjeveroistočni, a na Jadranu jaka i olujna bura i tramontana. Jutro hladno mjestimice sa slabim mrazom u unutrašnjosti. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom od 2 do 5, a na Jadranu od 7 do 12°C.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook