Prethodni članak
Sljedeći članak

Bez ugovora s Gradom u naseljima nema vode

Dijelu dosadašnjih potrošača lokalnog vodovoda Dobri Zdenci u naseljima Donje Stubice, koji se ne žele priključiti na su


Dijelu dosadašnjih potrošača lokalnog vodovoda Dobri Zdenci u naseljima Donje Stubice, koji se ne žele priključiti na sustav Zagorskog vodovoda, prijeti isključenje iz vodovodne mreže.


Potpisivanje ugovora

Stoga Grad Donja Stubica i Zagorski vodovod pozivaju sve dosadašnje korisnike lokalnog vodovoda Dobri Zdenci Donje Stubice, a koji dosad nisu potpisali ugovore s Gradom i Zagorskim vodovodom o priključenju na sustav Zagorskog vodovoda, da to hitno učine najkasnije do kraja ovoga tjedna.

Onima koji do toga roka ne dobiju potvrdu Grada Donje Stubice o priključenju na Zagorski vodovod, bit će bez dalje najave obustavljena isporuka vode.

Više od desetljeća traje inicijativa priključenja potrošača lokalnog vodovoda Dobri Zdenci koji distribuira nepitku vodu na području Gornje i Donje Stubice te manjim dijelom Marije Bistrice, na sustav Zagorskog vodovoda.

Nakon što je akcija zbog otpora potrošača propala u Gornjoj Stubici i Mariji Bistrici, početkom prošle godine radovi su počeli u Donjoj Stubici. Riječ je o naseljima Hruševec, Lepa Ves i Matenci, gdje su radovi dovršeni i stvoreni tehnički uvjeti za prespajanje na sustav Zagorskog vodovoda.

Pri kraju su radovi u naselju Vučak te će za tamošnje korisnike biti nešto produljen rok za potpisivanje ugovora.

Kratki rok

Inače, osim naselja Vučak, u preostalim naseljima od šestotinjak dosadašnjih korisnika vodovoda Dobri Zdenci, ugovor o prespajanju na Zagorski vodovod nije potpisalo još njih četrdesetak.

Cijena priključenja na Zagorski vodovod za dosadašnje potrošače vodovoda Dobri Zdenci je 990 kuna. Rok za potpisivanje ugovora po toj cijeni je nekoliko puta produljivan, a ovo je sada posljednja prilika da se plati priključak po toj povlaštenoj cijeni.

Oni koji neće još ovog tjedna potpisati ugovore, morat će platiti 3000 kuna ili će u protivnom ostati bez priključka vode.

Izvor: Večernji list

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook