Prethodni članak
Sljedeći članak

Bivšem gradonačelniku Varaždinskih Toplica posjekli 17 stabala oraha

Pogledajte! To su učinili vandali. Tko bi drugi na ovakav bezobziran način porušio orahe? Jednostavno su stabla prepilil


Pogledajte! To su učinili vandali. Tko bi drugi na ovakav bezobziran način porušio orahe? Jednostavno su stabla prepilili napola i ostavili ih ovako porušena - govori Anđelko Potrebica, bivši gradonačelnik Varaždinskih Toplica, i pokazuje rukom na 17 porušenih stabala oraha na svom zemljištu uz cestu Varaždinske Toplice - Boričevec - Novi Marof.


Ovdje je Potrebica prije deset godina zasadio 500 stabala oraha za gospodarske namjene.

- Tijekom rekonstrukcije prometnice zatrpali su mi odvodni kanal koji je služio za protok oborinskih voda pa sam od Hrvatskih cesta zatražio da se odredi šteta i obave tehnički zahvati kako bi se spriječilo otjecanje vode prema zemljištu na kojem su zasađeni orasi.

Jasno sam svima rekao da nemam ništa protiv gradnje prometnice i da sam spreman ustupiti dio zemljišta za to. Umjesto kanala izvođači radova su postavili rubnike. Iako to nije najbolje rješenje, bolje je nego nikakvo jer će rubnici spriječiti otjecanje vode prema plantaži oraha. No, ostao sam zaprepašten kad sam nedugo zatim vidio da mi je netko neovlašteno porušio orahe na mom zemljištu uz cestu - dodaje ogorčeno Potrebica.

Slučaj je prijavio policiji koja je obavila očevid. Bivši gradonačelnik Varaždinskih Toplica traži da se pronađu krivci koji su porušili orahe.

- Ako su to učinili radnici koji su rekonstruirali prometnice, od Hrvatskih cesta tražim nadoknadu štete prema vrijednosti koju odredi sudski vještak. Ako je orahe srušio netko drugi, zahtijevam odgovarajuću kaznu za tog ili takve vandale i naknadu štete - zaključio je Anđelko Potrebica.

Izvor: Večernji list

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook