Prethodni članak
Sljedeći članak

Bježao pred policijom, a potom odbio alkotestiranje


U subotu, 29. siječnja, oko 22,40 sati prilikom nadzora prometa u Svetom Križu policijski službenici zaustavili su osobno vozilo kojim je upravljao 39-godišnji hrvatski državljanin, izvještava PU krapinsko – zagorska.
U pokušaju zaustavljanja, vozač se prvo nije zaustavio na znak svjetlećom tablicom „stop policija“ policijskih službenika, svjetlosnih i zvučnih signala na policijskom vozilu već samo nastavio vožnju.

Policijski službenici krenuli su za njim te se nedaleko potom vozač zaustavio.

Pod vidnim utjecajem alkohola, 39 – godišnji vozač odbio je alkotestiranje, pa mu je određeno zadržavanje. Protiv njega bit će podnesen optužni prijedlog nadležnom sudu zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama sa predloženom novčanom kaznom od 13.000,00 kuna i predloženom mjerom zabrane upravljanja vozilima „B“ kategorije u trajanju od četiri mjeseca.

Iste večeri, prilikom nadzora prometa u Mokricama, policijski službenici zaustavili su teretno vozilo kojim je upravljao 58-godišnji hrvatski državljanin, koji je također, u vidno alkoholiziranom stanju, odbio alkotest. Protiv njega će također biti podnesen optužni prijedlog nadležnom sudu zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama sa predloženom novčanom kaznom od 11.000,00 kuna i predloženom mjerom zabrane upravljanja vozilima „B“ kategorije u trajanju od tri  mjeseca.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook