Prethodni članak
Sljedeći članak

Bozanić u Belcu: ´Nećemo dopustiti da nam izbace Isusa´

Zagrebački nadbiskup, kardinal Josip Bozanić na uskrsno je popodne u Belcu u blizini Zlatara predvodio tradicionalnu pro


Zagrebački nadbiskup, kardinal Josip Bozanić na uskrsno je popodne u Belcu u blizini Zlatara predvodio tradicionalnu procesiju od romaničke kapele sv. Jurja do barokne župne crkve Marije Snježne u kojoj je sudjelovalo nekoliko tisuća vjernika.

Nećemo dopustiti da nam Isusa izbace, da se mi Isusu zatvorimo. S Isusom se susrećemo na poseban način u svetoj euharistiji i svetoj misi

Obraćajući se vjernicima, kardinal Bozanić među ostalim je istaknuo značaj nedjelje kao vjerničkog prepoznavanja, kad se dolazi na misu i susreće s Isusom. Belečeku procesiju godinama je vodio pokojni varaždinski biskup Marko Culej, rođeni Belčanin.

Prvi Uskrs nakon smrti subrata biskupa Culeja želio sam biti ovdje, u Belcu, da ga na neki način zamijenim i zajedno molim s vama, znajući da nam se biskup Marko pridružuje u molitvama , istaknuo je zagrebački nadbiskup. Zagrebački primas je rekao kako se u prošlom sustavu vjernicima zabranjivalo da idu sa Isusom , a danas smo pred novim izazovima.

Nećemo dopustiti da nam Isusa izbace, da se mi Isusu zatvorimo. S Isusom se susrećemo na poseban način u svetoj euharistiji i svetoj misi. Nama je nedjelja znak našega vjerničkog prepoznavanja: doći u nedjelju na misu znači na neki način očitovati se pred Bogom, pred Isusom i vjerskom zajednicom.

Želimo da uskrsna radost i mir koji dolazi od Isusa živog i Isusa uskrslog ispune naša srca, da to možemo osjetiti i u svojim obiteljima, u župi, na radnome mjestu i gdje god bili , poručio je kardinal Bozanić vjernicima u crkvi Marije Snježne u Belcu.

Zagrebački nadbiskup pozvao je vjernike da drže svoju tradiciju, da se ponose katoličkom baštinom i prenose je svojoj djeci i mladeži.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook