Prethodni članak
Sljedeći članak

Božinović: "Sutra otvaramo novu fazu borbe s koronavirusom"

Na današnjoj konferenciji za medije Nacionalnog stožera civilne zaštite RH Ministar Božinović odgovorio je na pitanje zabrane rada nedjeljom


foto izvor: screenshot live Index.hr

 

Na današnjoj konferenciji za medije Nacionalnog stožera civilne zaštite RH Ministar Božinović odgovorio je na pitanje zabrane rada nedjeljom. - Ne živimo u normalnim vremenima. Na preporuku epidemiologa su donesene nove mjere, produženo je radno vrijeme trgovina gdje se otvara ljudima koji rade da se opskrbe i sve što radimo, radimo na temelju preporuka struke, a sve u skladu s ovlastima stožera - rekao je Božinović, kako prenosi portal Index.hr.

Ministar Božinović rekao je kako sutra otvaramo novu fazu borbe s koronavirusom. -Bit će više kretanja i može doći do novih zaraza. S druge strane razmišljamo i kako građanima omogućiti normalizaciju i vodimo računa svakodnevno o tome da se epidemiološka situacija ne pogorša. Tu borbu možemo dobiti samo uzajamnim slušanjem. Sutra se ne vraćamo životu kakav je bio prije epidemije. Za to će nam trebai puno informiranja građana i čini mi se da smo u tome uspjeli, da podignemol svijest o tome kolika je opasnost i kako možemo usporiti ovaj virus i vratiti se normalnom životu. Zato u ovoj fazi u kojoj ima više nepoznanica možda nego i od prethodne moramo učiniti sve kako ne bi morali posezati za nekim mjerama koje nitko ne želi - rekao je.

Postavljeno je i pitanje za uslužne djelatnosti koje imaju bliski kontakt s klijentima poput frizera i pedikera. -Sve detalje vam još ne mogu reći -rekao je ravnatelj HZJZ-a Krunoslav Capak. - U svakom slučaju budući da se radi o bliskom kontaktu, morat će nositi masku. Ogrtač će morati biti za jednokratnu upotrebu a aparat nakon svake mušterije dezinficirati. Koliko broj ljudi će se kretati ćemo tek odrediti. Ti obrtnici kreću u drugoj fazi pa ćemo se usuglasiti i prilagoditi - rekao je Capak, kako prenosi Index.hr.

 


 


Još članaka iz "Vijesti"

Facebook