Prethodni članak
Sljedeći članak

Brza cesta se gradi, a o radovima nitko pojma nema


Hrvatske ceste, nesklone davanju informacija, radije primaju prosvjedne dopise na koje ni ne odgovaraju, nego što komu



Hrvatske ceste, nesklone davanju informacija, radije primaju prosvjedne dopise na koje ni ne odgovaraju, nego što komuniciraju s institucijama. Potpuno nonšalatno, oglušili su se i na prosvjedni dopis krapinsko-zagorske županice Sonje Borovčak, koja ih je prije dva tjedna prozvala zbog kašnjenja radova na tzv. brzoj cesti Mokrice-Marija Bistrica-Popovec.

A istina je, zapravo, da su koji dan nakon zaprimanja tog dopisa, radovi na brzoj cesti započeli, a da nitko od institucija koje smo zvali o tome nema pojma. Gradonačelnik Oroslavja Ivan Tuđa, na čijem teritoriju su radovi počeli, 'misli' da se radi brza cesta, ali nije sto posto siguran.

U Županiji o tome ništa ne znaju i 'baš razmišljaju što i kako dalje' rješavati taj problem. No, sumnje nema. Što se radi, vidi se s table uz gradilište. Konačno, počela je gradnja prve dionice (Mokrice-Bračak) te vitalne prometnice koja će spajati autoceste Zagreb-Macelj i Zagreb-Varaždin u mjestu Popovec u Varaždinskoj županiji, a rasteretit će brojne županijske pravce koji idu kroz naseljena mjesta. Posebno će biti važna za industrijske i druge gospodarske subjekte.

Inače, samo kašnjenje radova je bilo i dobar predizborni adut u rukama SDP-a, pa se uoči prošlih parlamentarnih izbora sa sporom vlašću i Kalmetinim ministarstvom našalio i sadašnji saborski zastupnik, gradonačelnik Zaboka Ivan Hanžek, koji se 'dao uslikati' na bageru na do neki dan nepostojećem gradilištu.

VEZANA VIJEST

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook