Prethodni članak
Sljedeći članak

Čak 41 posto građana više ne vjeruje ni Liniću ni Milanoviću

Od 1300 ispitanika njih 24 posto bilo je za varijantu da se prijevremeni izbori održe zajedno s predsjedničkim izborima, dok 16,2 posto priželjkuje tehničku vladu...


Najveći broj građana želi da se prijevremeni parlamentarni izbori održe zajedno s predsjedničkim, pokazalo je istraživanje agencije Promocija plus, CRO Demoskop.

Od 1300 ispitanika njih 24 posto bilo je za varijantu da se prijevremeni izbori održe zajedno s predsjedničkim izborima. 16,2 posto priželjkuje tehničku vladu sastavljenu od nestranačkih osoba, bez novih izbora, a za čak 15,5 posto ispitanika ovo pitanje nije važno jer smatraju da nema snage u zemlji koja može preokrenuti trendove, prenosi HRT.

Za nastavak rada Vlade do kraja mandata u istom sastavu je 14,6 posto ispitanika, 12,3 posto ih je za rekonstrukciju Vlade s promjenom premijera i dijela ministara, 7,8 posto ispitanika je za rekonstrukciju Vlade s promjenom 4-5 ministara.

Više ih vjeruje Liniću nego Milanoviću

U aktualnom sukobu premijera Zorana Milanovića i bivšeg ministra Slavka Linića skoro polovica ispitanika ne vjeruje ni jednom ni drugom - 41,7 posto. Kad je riječ o tome, ipak je više onih koji vjeruju Liniću 26,4 posto, naspram onima koji vjeruju Milanoviću - 18,2 posto.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook