Prethodni članak
Sljedeći članak

Carinici i policajac švercali sir

Carinski službenici Darko Tuđa (45) iz Mokrica, Vlado Galic (38) iz Kebela, zaposleni u Carinarnici Krapina, te Stjepan


Carinski službenici Darko Tuđa (45) iz Mokrica, Vlado Galic (38) iz Kebela, zaposleni u Carinarnici Krapina, te Stjepan Bukvić (38) iz Krapine, policijski službenik Postaje granične policije Macelj, “pali” su u subotu zbog sumnje da su propustili kamion natovaren sirom edamerom i gaudom vrijednim 415 tisuća kuna.

Policija ih je pratila dulje vrijeme, a kamion sa sirom je bez provjere sve do naplatnih kućica u Zaprešiću nesmetano odvezao Darko Hajnić (42) iz Tugonice. Skupinu su prozreli službenici Odsjeka za suzbijanje krijumčarenja pri Carinarnici Krapina, koji su o tome obavijestili PU krapinsko-zagorsku, koja je nastavila obradu nakon što su djelatnici carinskog odsjeka kamion zaustavili i prekontrolirali na naplatnim kućicama.

Službenici Carine zatražili su sprovođenje vozila i vozača u Carinarnicu Krapina u Žutnici radi provođenja daljnje obrade, a nakon njezina dovršetka postalo je razvidno da je prvi u lancu bio granični policajac Stjepan Bukvić.

Njemu je vozač “došao” u subotu ujutro i Bukvić ga je pustio dalje, propustivši na teretnom terminalu obaviti dužan nadzor. Dopustio je da vozač uđe i prođe teretni terminal bez ikakve kontrole i evidentiranja u policijsku evidenciju, čime mu je kao “nepostojećem” postalo izlišno plaćanje bilo kakvog carinskog ili drugog davanja.

Protiv policajca se sada vodi disciplinski potupak, a bio je i priveden s osumnjičenim carinicima u Istražni centar Županijskoga suda u Zagrebu, odakle su sva trojica nakon ispitivanja puštena.

U kuloarima se priča da je svaki od njih za spomenuti “propust” inkasirao po 50-ak tisuća kuna. Stjepan Bukvić brat je visoko pozicioniranog djelatnika MUP-a, načelnika Interventne policije Josipa Bukvića, čime se nameće zaključak da je i ova akcija odrađena u duhu prošlotjednog početka velikog pospremanja u policijsko-pravosudnim, a sada, evidentno je, i u carinskim krugovima. Neki od njih već godinama iritiraju svojom neuhvatljivošću, golemim kućama i luksuznim automobilima.

Izvor: Jutarnji list

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook