Prethodni članak
Sljedeći članak

Čestitka Jani Krušelj iz Bedekovčine

Na 2. smotri dječjega kajkavskog pjesništva „Kaj je naša duša i naša popiefka“ prvu nagradu osvojila je Jana Krušelj , učenica 7. razreda OŠ Bedekovčina


Župan Varaždinske županije Anđelko Stričak u županijskoj palači u Varaždinu primio je nagrađene učenike na 2. smotri dječjega kajkavskog pjesništva „Kaj je naša duša i naša popiefka“. Ova Smotra dječjega kajkavskog pjesništva njeguje dječje domoljubno pjesništvo na kajkavskom narječju, osvješćuje važnost očuvanja zavičajnog govora, potiče rad s pjesnički nadarenim učenicima osnovne škole te njeguje svijest o zavičajnoj pripadnosti i nacionalnom identitetu. Na natječaj je pristiglo 217 pjesničkih radova iz 21 osnovne škole s gotovo svih krajeva kajkavskoga govornog područja, a stručno povjerenstvo proglasilo je tri najbolja rada.

Stihovima „Ringišpil života“ prvu nagradu osvojila je Jana Krušelj , učenica 7. razreda Osnovne škole Bedekovčina pod mentorstvom Ivane Kranjčec, drugu nagradu dobio je Vilim Pintarić iz Osnovne škole„Petar Zrinski“ Šenkovec pod mentorstvom Marijete Stevanović, a treću nagradu osvojila je učenica Vanesa Šimunković iz Osnovne škole Gornji Mihaljevec kojoj je mentorica bila Lidija Novak Levatić. Nagrađenim učenicima i njihovim mentorima na uspjehu je čestitao i Vinko Filipović, ravnatelj Nacionalnog centra za vanjsko vrednovanje obrazovanja Vinko Filipović.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook