Prethodni članak
Sljedeći članak

Cijene ove namirnice ''otišle u nebo''! Skuplje od svinjetine


Mnoge Hrvate neugodno je iznenadila cijena graha na tržnicama diljem Hrvatske. Svi oni koji se odluče za tu omiljenu mahunarku, morat će izdvojiti čak 8 eura za kilogram. Zanimljivo je što je s takvom cijenom grah skuplji do svinjetine, jer se 8 eura može kupiti čak kilogram i pol mesa, piše HRT.

Mnogi poljoprivrednici teško dolaze do nove zemlje, zbog čega i odustaju od proizvodnje. Iako berba nije ni počela u Slavoniji, sve ukazuje na to se će i tamo biti skuplji nego prošle godine.

- Prošle godine je bilo 25 kuna prva cijena i nitko se onda nije bunio jer je bila suša. A ove su godine bile tuča i poplava. Repromaterijal je poskupio 100%, i zaštitna sredstva tako da to nije prevelika cijena, istaknuo je proizvođač graha iz Struge Đuro Benc za HRT.

Neki kupci su doskočili toj cijeni tako što su se odlučili za neočišćeni grah koji je ipak jeftiniji i to 2,5 eura po kilogramu - Važno je da je domaći i da je lijep. Ne smeta mi što je skuplji od kilograma svinjetine, nije mi žao za grah, naveo je kupac.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook