Prethodni članak
Sljedeći članak

Cijevi do polovice, a plot i zemlja klize

Ne plaćam komunalnu naknadu jer nemam nikakve koristi od Grada. Slučaj gradnje kanalizacijske mreže i urušavanja moje og


Ne plaćam komunalnu naknadu jer nemam nikakve koristi od Grada. Slučaj gradnje kanalizacijske mreže i urušavanja moje ograde, star je već gotovo desetljeće i nikako da se riješi, a komunalnu naknadu bih trebao plaćati rekao je Božidar Krpić iz Krušljeva Sela u Oroslavju.

On je odlučio upoznati nas sa svojim slučajem nakon što je pročitao naš članak o tome kako Grad Oroslavje počinje prisilnu naplatu komunalne naknade.

Kanalizacijske cijevi ispod moga dvorišta postavljane su krajem 1997. i početkom 1998. godine. Cijevi su postavljene do polovice moga dvorišta. Iskopano je i dalje, ali cijevi nisu polagane. Nakon godinu i pol dana zemlja je polako počela kliziti s ogradom u iskopani kanal. Prijavio sam to odmah Mjesnom odboru, oni su obećali da će netko doći pogledati, ali nije bilo nikoga, a rečeno mi je da nema novca za sanaciju i dalje postavljanje cijevi kaže Božidar Krpić.

Nakon što je izabran novi saziv Mjesnog odbora obećano mu je da će netko doći, čak je rečeno koji će to biti dan te da bude tada doma. Kazao je kako je bio doma tri dana, ali nitko nije došao. Nakon svega prošle je godine uspio doći do gradskih čelnika, koji su rekli da za njegov slučaj ne znaju te su odmah došli tadašnji gradonačelnik Janko Knezić i pročelnica Zdenka Knezić.

Oni su pogledali i rekli da se ograda ruši jer je stara. Točno je da je stara, ali ja pitam zašto se ne urušava onaj dio ispod kojeg su postavljene cijevi, nego samo ovaj gdje je iskopana graba, a cijevi nema. Rekli su da Grad nema novca, ali da će se javiti i vidjeti što napraviti, no javio se više nije nitko kaže Božidar Krpić. Zbog ovog, kaže, da ne namjerava platiti komunalnu naknadu, za koju je od 1998. dužan 1100 kuna.

Izvor: Večernji list

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook