Prethodni članak
Sljedeći članak

Član Županijskog poglavarstva podnio ostavku

Član Županijskog poglavarstva Dragutin Jurinjak (HSU) podnio je ostavku na sve svoje političke funkcije. U njegovoj stra


Član Županijskog poglavarstva Dragutin Jurinjak (HSU) podnio je ostavku na sve svoje političke funkcije. U njegovoj stranci za njime ne žale, jer kažu, ionako su namjeravali od njega tražiti da podnese ostavku, jer je svojevremeno glasao protiv svog stranačkog kolege Dragutina Jakuša, koji je zbog toga smijenjen s mjesta člana Upravnog vijeća OB Zabok.



Dragutin Jurinjak, član Županijskog poglavarstva zadužen za školstvo, predsjednik krapinske i potpredsjednik županijske organizacije Hrvatske stranke umirovljenika, podnio je ostavku na sve svoje funkcije.

-Nama je Jurinjak podnio pismenu ostavku na funkcije u stranci. Izjavio je da funkcije ostavlja zbog bolesti, a od županice sam doznao da je zahtjev za ostavku uputio i u Poglavarstvo pa pretpostavljam da je podnio ostavku i na članstvo u Upravnom vijeću bolnice u Krapinskim Toplicama –rekao je predsjednik zagorskog HSU-a Božidar Posavec, dodavši da je stranka i onako namjeravala «Jurinjakov slučaj» staviti na sljedeću sjednicu županijskog stranačkog Izvršnog odbora, a vezano uz Jurinjakovo glasanje protiv svog stranačkog kolege Dragutina Jakuša, koji je zbog toga smijenjen s mjesta člana Upravnog vijeća OB Zabok.

To smo i očekivali

Riječ je o javnosti dobro poznatoj priči oko izbora novog ravnatelja OB Zabok, koju, uvjerili smo se, Božidar Posavec još nije, a niti ne namjerava zaboraviti.

-Ja sam i očekivao ovakvu reakciju Jurinjaka i zato niti nisam sazivao Izvršni odbor jer sam očekivao da će on sam nešto poduzeti. I poduzeo je. Dao je ostavku da ga mi ne moramo službeno natjerati da podnese ostavku. Jer meni je nepojmljivo da ja kao član jedne stranke glasam protiv člana svoje stranke. Izvršni odbor stranke koji je izabrao Jakuša za tu funkciju izabrao je i Jurinjaka za člana Poglavarstva. Tako da je glasajući protiv Jakuša, Jurinjak glasao i protiv Izvršnog odbora, samim time, na neki način, glasao je i protiv sebe, jer je i on digao na Izvršnom odboru ruku za Jakuša – rekao je Posavec, dodavši da ne smatra upitnim da će upražnjeno mjesto u Poglavarstvu biti popunjeno s nekim iz redova HSU-a, no, kako kaže, u ovom trenutku HSU «mora pokrenuti još neke stvari».

Ne zna se tko što radi u Županiji?

-Kad smo dali podršku sadašnjoj županijskoj vlasti mi smo neke stvari postavili kao pitanja i od toga jedan veliki dio nije izvršen. Na primjer, mi smo tražili da se napravi sistematizacija Županije i obećali su nam da će biti gotova do 31.12.2005. godine. Ta sistematizacija podrazumijeva da se točno znaju radna mjesta i tko što radi u Županiji. Jer u sistematizaciji svakom djelatniku piše što radi, tko mu je šef i kome odgovara. To još nije napravljeno i mi u Poglavarstvu ne znamo koliko je zaposlenih u Županiji i tko od njih što radi –kaže Posavec koji je nabrojao još nekoliko stvari zbog kojih je nezadovoljan funkcioniranjem županijske aktualne vlasti u kojoj i sam participira, no, kako kaže, on i njegovi stranački kolege u koalicijskoj su vlasti konstantno šikanirani, što više neće dozvoljavati.

-Mi imamo sporazum, za kojeg ne znam da li još uvijek važi, s obzirom da mi već par mjeseci nismo imali sastanak koordinacije stranaka koje čine županijsku koalicijsku vlast. A prema tom sporazumu, koji je prestao važiti kad je nestao LS kao stranka koja se još uvijek u sporazumu spominje, sve što se u Županiji događa trebamo zajednički dogovoriti. Dakle, sporazum je prekršen jer su donijete neke odluke koje nisu dogovorene na nivou predsjednika stranaka koje čine koalicijsku vlast –rekao je Božidar Posavec te ponovo kao ključni primjer naveo odluku o izglasavanju nepovjerenja HSU-ovom članu Upravnog vijeća OB Zabok Dragutinu Jakušu, ali i nepostojanje zajedničkog koalicijskog razvojnog programa Županije.

Umjesto Jurinjaka Jasminka Cerc?

Nakon ostavke Dragutina Jurinjaka, nameće se pitanje koji će ga član HSU-a zamijeniti na funkciji člana Županijskog poglavarstva.
-Imamo više varijanti, to je jedna mala križaljka, ako uđe u Poglavarstvo čovjek iz Skupštine, onda moramo opet i njemu naći zamjenu. Također, moramo i za Upravno vijeće bolnice naći čovjeka. Što se tiče mjesta u Poglavarstvu, budući se radi o školstvu, moramo naći čovjeka koji je dosta potkovan i pismen, ne samo na temu školstva, nego da ima široko obrazovanje, da ima visoku stručnu spremu. Jedna od kandidatkinja je Jasminka Cerc iz Donje Stubice, koja je član Županijske skupštine –rekao je Božidar Posavec.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook