Prethodni članak
Sljedeći članak

Članovi Limene glazbe bistričkog KUD-a ugostili prijatelje iz Crne Gore

Projekt prekogranične suradnje


U sklopu projekta o prekograničnoj suradnji, u organizaciji KUD ''Lovro Ježek'', Marija Bistrica, te u partnerstvu sa na projektu sa Općinom Marija Bistrica i Svetištem Majke Božje Bistričke, a pod  pokroviteljstvom Ministarstva kulture i medija RH, u Mariji Bistrici gostuje limena glazba NVO Gradska muzika Kotor-1842 iz Crne Gore.

Prvog dana, u petak nakon dobrodošlice organizirana je zajednička večera članova limene glazbe KUD ''Lovro Ježek'', Marija Bistrica i gostiju iz Crne Gore. 

Na večeri su bili i Rektor Svetišta MBB-e i župnik u Mariji Bistrici preč. Domagoj Matošević i predsjednik Općinskog vijeća Općine Marija Bistrica Teodor Švaljek. Tom prilikom je preč. Domagoju Matoševiću  uručena zahvalnica  KUD-a ''Lovro Ježek'', Marija Bistrica  za odličnu višegodišnju suradnju, naročito s limenom glazbom.

Drugoga dana, u subotu obje glazbe sudjelovale su u procesiji hodočasnika pješaka iz Zagreba od kapele Sv. Ladislava. 

Danas, završnog dana boravka gostiju iz Crne Gore u Mariji Bistrici, obje će glazbe sudjelovati u procesiji od kapele Ave Marija do Crkve na otvorenom, gdje je u 11 sati središnja misa. 

Poslijepodne, od 15 sati na trgu Pape Ivana Pavla II, održat će se koncert, na kojem će nastupiti i domaćini, Limena glazba KUD-a ''Lovro Ježek'' i gosti  NVO Gradska muzika Kotor-1842. 

KUD ''Lovro Ježek'' ove godine slavi 50. rođendan te je slavljenički koncert zakazan 24. studenog, a limena glazba koja je do osnivanja KUD-a bila u sastavu DVD Marija Bistrica, slavi čak 130. rođendan, pa će veliki koncert uz tu veliku obljetnicu biti dan prije, 23. studenog. 

 

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook