Prethodni članak
Sljedeći članak

Crkva 'Zlikavcima' najbolja reklama

Piše: Božena Matijević
Nakon što je Udruga Radio MarijaHRT-u neki dan proslijedila peticiju sa 43.000 potpisa, presicom


Nakon što je Udruga Radio MarijaHRT-u neki dan proslijedila peticiju sa 43.000 potpisa, presicom su se oglasili i sami "Zlikavci".

U ime onih koji petkom svakoga počešu tamo gdje ga svrbi, samo što to neki ne doživljavaju olakšanjem već još većom mukom, "urbi et orbi" najviše su se obraćali Krešimr Končevski i autor serijala Goran Pirš.

Pokušaje Udruge, čiji je predsjednik Ivica Relković, proglasili su jadnom tragikomedijom u kojoj "zatucana balkanska struja vodi tihi rat s modernim razmišljanjem usmjerenim prema Europi".

- Nismo mi smislili sve te anomalije u Crkvi. Sve su to oni sami odradili. Ako je netko tamo pedofil, nismo mi za to krivi. Mi o tome samo progovaramo, dok bi oni najradije da se to zataška - kazao je Končevski.

"Zlikavci" su javnosti uputili i pismeno, pod mukama iznuđeno priznanje svojih grijeha: pripadnost međunarodnoj mreži za rušenje poretka u Hrvatskoj, dil s vragom, vlasništvo nad svim medijima u zemlji i šire, plaćanje pojedinaca koje su prisilili da misle kao i oni, određivanje djelovanja onih koji su ih javno podržali (PEN, HHO, HND, GONG, OESS, Vijeće HRT-a...), posjedovanje vozila na čijim su ispušnim loncima ugravirali Descartesov logo - "Mislim, dakle postojim".

Da zaključimo, prigovori iz crkvenih redova tome su crtiću poslužili kao najbolja reklama, a u vrijeme kada vjernici brane župnika pedofila te su spremni i dalje plaćati vruće seksi razgovore fratrima, "Zlikavci" dođu kao dar s neba da se onima kojima neke stvari nisu jasne jednom možda sve i posloži na svoje mjesto.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook