Prethodni članak
Sljedeći članak

Cure detalji o rekonstrukciji Vlade: Šuška se o nasljednici Aladrovića, Medved preuzima i Banožićevo ministarstvo..

Nagađa se i o mogućem odlasku Beroša, Čorića...


Cure novi detalji o mogućim ministarskim promjenama koje će predsjednik Vlade Andrej Plenković napraviti u rekonstrukciji Vlade.

Prema pisanju Jutarnjeg lista, Tomo Medved, potpredsjednik Vlade i ministar branitelja, mogao bi u uskrsnoj rekonstrukciji umjesto Marija Banožića preuzeti njegov resor u spojenom Ministarstvu obrane i hrvatskih branitelja. Navodno je ponovno aktualizirana ta ideja o spajanju dvaju ministarstava koja se spominjala i na početku ove Vlade 2020. godine, no tada je odbačena.

Jutarnji list piše i kako bi Josipa Aladrovića, protiv kojega je USKOK pokrenuo istragu zbog sumnjivog zapošljavanja dok je još bio čelnik Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje, mogla na njegovoj funkciji ministra rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike zamijeniti državna tajnica u tom ministarstvu i bivša HDZ-ova kandidatkinja za gradonačelnicu Zagreba, Margareta Mađerić.

U istom članku, Jutarnji spominje kako bi na mjesto ministra zdravstva Vilija Beroša mogao u rekonstrukciji doći, također, državni tajnik u tom ministarstvu - Tomislav Dulibić.

Ovog tjedna se u medijima pojavila informacija da bi u rekonstrukciji Vlade mogao otići ministar Tomislav Ćorić, a da bi ga mogao zamijeniti bivši kandidat HDZ-a za gradonačelnika Zagreba, Davor Filipović. Očekuje se da će Plenkovićeva rekonstrukcija zahvatiti i potpredsjednika Vlade iz redova SDSS-a Borisa Miloševića, koji je u sličnoj situaciji kao Aladrović, odnosno i protiv njega je USKOK otvorio istragu.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook