Prethodni članak
Sljedeći članak

Curiš Krok: 'Vatrogasci su jedni od najvažnijih stupova zajednice i desna ruka općine'

Održana 4. izvještajna skupština vatrogasne zajednice Općine Konjščina


U Konjščini je održana 4. izvještajna skupština Vatrogasne zajednice Općine Konjščina na  kojoj su prisustvovala sva društva uz goste iz drugih vatrogasnih zajednica gdje je među prisutnima je bio i zamjenik predsjednika vatrogasne zajednice Krapinsko-zagorske županije Željko Presečki.

Predsjednik vatrogasne zajednice Konjščina Predrag Hanžek istaknuo je da su na skupštini pročitana izvješća za prošlu godinu te je predstavljen okvirni plan za tekuću godinu, uz projekcije za 2025. i 2026. godinu. Predsjednik VZ Hanžek naglasio je kako je na skupštini ocijenjeno kako je zajednica funkcionirala u skladu s planom i da su svi ciljevi iz prošle godine uspješno ostvareni za proteklu godinu.

Za tekuću godinu u planu imaju nekoliko bitnih stavki na kojim će raditi kao zajednica.

-Na nekim stvarima još moramo poraditi, posebno što se tiče zakona o vatrogastvu i same interventne spremnosti uz to potrebno je obnavljanje opreme, školovanje kadrova, natjecanja i sve što ide uz to. Što se tiče izvanrednih dislokacija DVD Konjščina je bio na izvanrednoj dislokaciji po zapovijedi glavnog vatrogasnog zapovjednika Slavka Tucakovića u Koprivnici tijekom poplave, te na Šoderici kao dio interventne postrojbe Krapinsko-zagorske županije sa sedam članova- rekao je Hanžek.

Predsjednik VZ-e Konjščina Hanžek izrazio je zadovoljstvo održanom skupštinom koja je prošla bez ikakvih rasprava ili nesuglasica naglašavajući da je sve dogovoreno u duhu suradnje. Dodao je kako vatrogastvo zahtijeva stalna ulaganja jer su tehničke intervencije sve učestalije zbog sve češćih elementarnih nepogoda u Hrvatskoj.

-Mi smo spremni, imamo opremu i kadar, ali nadamo se da ćemo ju što rjeđe trebati koristiti- zaključio je Hanžek.

Načelnica Općine Konjščina i saborska zastupnica Anita Curiš Krok istaknula je važnost vatrogasne zajednice za općinu te da će nastaviti podržava rad vatrogasaca.

 -Zatvorena je 2023. godina i nastavak tekuće godine uz redovna financiranja koja Općina daje. Daljnja suradnja i financiranja uz što ulažemo u njih i izvanrednim financiranjem kako bi nastavili jačati njihove kapacitete, opreme i uvjete rad. To će sigurno biti jedan od mojih prioriteta- istaknula je načelnica i saborska zastupnica Curiš Krok.

- Uz to dodatna financiranja koja su nam vrlo bitna jer su vatrogasci jedan od najvažnijih stupova zajednice. Sudjeluju stvarno u svemu i praktički su desna ruka općine - naglasila je načelnica Curiš Krok.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook