Prethodni članak
Sljedeći članak

Čuvajte se poljoprivrednog redara!

Dogovoreno je da će poljoprivredni redar naizmjenično uredovati na području svake od pet općina - Bedekovčina, Mače, Lobor, Mihovljan i Novi Golubovec - po nalogu načelnika općine ili pročelnika nadležnog tijela


Uskoro će pet zagorskih općina i to Bedekovčina, Lobor, Mače, Mihovljan i Novi Golubovec dobiti zajedničkog poljoprivrednog redara. Ovih su dana tako čelnici ovih pet spomenutih jedinica lokalne samouprave, načelnik Bedekovčine Darko Ban, Lobora Božidar Markuš, Mača Stjepan Sokolić, Mihovljana Zlatko Bartolić te načelnik Novog Golubovca Boris Tušek potpisali sporazum o zajedničkom organiziranju obavljanja poslova poljoprivrednog redara, nakon što su takvu odluka donijela općinska vijeća.

Dogovoreno je da će poljoprivredni redar naizmjenično uredovati na području svake od pet općina - Bedekovčina, Mače, Lobor, Mihovljan i Novi Golubovec - po nalogu načelnika općine ili pročelnika nadležnog tijela.  Kako  doznajemo, redar ne mora biti s područja spomenutih općina koje su potpisale sporazum, ne s bilo kojeg dijela Krapinsko - zagorske županije.

Zadatak referenta - poljoprivrednog redara je da provodi nadzor nad provođenjem agrotehničkih mjera i mjera za uređivanje i održavanje poljoprivrednih rudina, sukladno Zakonu o poljoprivrednom zemljištu i gradskim odlukama, te nad provedbom gradskih odluka o komunalnom redu vezano uz uređenje naselja i korištenje javnih zelenih površina. Kontrolirat će obradu poljoprivrednog zemljišta, odnosno poduzimati mjere radi sprečavanja njegove zakorovljenosti.

Njegov je zadatak i da kontrolira održavanje živica i međa, poljskih putova, uređivanje i održavanje kanala, sprečavanje zasjenjivanja susjednih cestica, sadnju i održavanje vjetrobranih pojasa, te ruge mjere za uređivanje i održavanje poljoprivrednih rudina, a izricat će i  mandatne kazne. 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook