Prethodni članak
Sljedeći članak

DA SE NE POZABI: Obnovljena spomen ploča u čast hrvatskom branitelju iz Sekirišća


U Sekirišću je jučer održana svečanost ponovnog otvorenja spomenika podignutog u čast Vladi Tomašiću, koji poginuo u Domovinskom ratu 1991.

Spomen ploču njemu u čast postavili su 2009. godine mještani Sekirišća i članovi Udruge za obnovu starina iz Sekirišća, uz pomoć HVIDRA – e Zabok, a sada je spomen ploča obnovljena i predstavljena javnosti i Tomašićevom suborcima, povodom njegovom 60. rođendana.

Održana je svečana sveta misa u Kapeli Josipa Radnika, a potom i prigodni program uz Adama Končića i Pačetance.

Predsjednik Udruge za obnovu starina iz Sekirišća Petar Vukić istaknuo je kako je ploča nakon 14 godina obnovljena, kako bi se čuvala uspomena na Vladu Tomašića i da se nebi pozabila žrtva koju je Tomašić podnio u Domovinskom ratu.

Osim Udruge za obnovu starina, u podizanje spomen ploče, pa tako i sada u obnovu, uključila se HVIDRA Zabok. – Zajednički smo obnovili spomen obilježje koje je bilo derutno, na inicijativu lokalnog stanovništva i u čast Tomašiću, koji je poginuo 29.11.1991. o vojnoj operaciji Orada, u oslobođenju Lipika – rekao je Rajko Bartolin, dopredsjednik HVIDRA – e Zabok i pukovnik Hrvatske vojske i miru.

Svečanosti je prisustvovao i prigodni program vodio Adam Končić, počasni član Udruge za očuvanje starine i legendi. – Lijepim smo stihovima evocirali devedesete, kada je Vlado, a i mnogi drugi, život dali da bi mi danas baštinili sve ono što nam Domovina daje – rekao je Končić.

Osim mještana Sekirišća i organizatora, na svečanosti su se okupili i brojni hrvatski branitelji, kolege koji su se borili rame uz rame Vladi Tomašiću.

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook