Prethodni članak
Sljedeći članak

Dalić i Kovačić uoči utakmice s Poljskom: 'Vjerujemo da ćemo sutra dobiti'


Hrvatska nogometna reprezentacija sutra od 20:45 dočekuje Poljsku u elitnoj skupini drugog kola Lige nacija.

Utakmica se igra na Opus Areni, a dan uoči ogleda izbornik Zlatko Dalić i Mateo Kovačić najavili su susret.

Hrvatska je u prvome kolu poražena kod Portugala 2:1, dok je Poljska pobijedila Škotsku 3:2.

"Bilo je pozitivnih stvari u Portugalu, igrali smo u novom sustavu, dobro smo se pripremili, bilo je dobrih stvari, rezultat nije bio pozitivan, ali i nekih koje se mogu i moraju poboljšati. Bit će još bolje, ne treba odustajati od toga nego poboljšavati i analizirati. Očekujem tešku utakmicu, nema lakih, čvrsti su Poljaci, nije lako dobiti Škote, ali fokusirani smo na sebe i treba popraviti stvari koje nisu bile dobre", na početku konferencije za medije u Osijeku rekao je Kovačić, koji je bio jedan od najboljih na terenu protiv Portugala, piše Index.

"Teško je biti igrač utakmice ako si izgubio, gledam kako je momčad igrala, možemo izvući dobrih stvari. Dobro se osjećam, u dobrom sam stanju, napredujem iz tjedna u tjedan pod jednim od najboljih trenera na svijetu, navikavam se, svaki tjedan upijam i sve bolje se osjećam", dodao je.

Hrvatska reprezentacija od Portugala u prijateljskoj utakmici pred odlazak na Euro nije pobijedila. Kovačića to brine.

"Naravno da brine što nemamo pobjedu četiri utakmice. Igramo da pobijedimo, ali bilo je takvih razdoblja i godinama ranije i izvukli smo se. Naravno da smeta, dolazimo iz klubova gdje se pobjeđuje, navikli smo pobjeđivati, pa i s Hrvatskom i vjerujem da ćemo sutra dobiti. Nadam se da ćemo pobijediti. U Osijeku je uvijek odlična atmosfera, prošli put nismo navijačima priuštili pobjedu protiv Turske.'' 

Kovačić je usporedio svog suigrača iz Cityja Haalanda s najvećom zvijezdom Poljske Robertom Lewandowskim.

"Lewandowski i Haaland su dva fenomenalna igrača, Robert je zadnjih godina pokazao klasu, ali Erling je po statistici fenomenalan, najbolji napadač svijeta. Daleko je iznad svih. U Poljskoj je Lewandowski kapetan i jako je opasan. Poznajem Zielinskog, protiv kojeg sam igrao u Italiji. Imaju puno dobrih igrača, ali na nama je da se pokažemo u pravom licu", zaključio je Kovačić.

Nakon Kovačića riječ je dobio izbornik Dalić, koji se najprije osvrnuo na poraz od Portugala u četvrtak.

"Protiv Portugala smo izgubili i ne možeš biti sretan, ali kod 0:2 kad je bilo jako opasno, pokazali smo karakter i stabilnost. Bili smo bolji rival i to nam daje razlog za optimizam. Bilo je dobrih stvari. Nadam se da smo se uspjeli odmoriti. Izgubili smo noć, ali nadam se da ćemo se odmoriti. Imao sam u planu dva sustava.

Rekli smo da idemo slagati novu priču, nove stvari, ali rezultat nam je važniji, na prvom mjestu. S tri otraga treba dosta uigravati i raditi. Bliži sam da ostanem na tome, samo treba vidjeti tko je maksimalno spreman. Imamo sitne probleme", rekao je Dalić pa je nastavio:

"Pritisak i želja za pobjedom postoje uvijek. Poljska je puna samopouzdanja i motiva, ali imamo ih i mi. Zadnje tri utakmice u Osijeku nismo pobijedili pa želimo napokon razveseliti navijače ovdje pobjedom i dobrom igrom, a i nama bi tri boda dala samopouzdanje i motiv za dalje. Pritisak je velik, kao i uvijek, kao svaka utakmica, da pobijedimo. Vrijeme je da taj niz bez pobjede u Osijeku prekinemo."

Perišić je zaigrao protiv Portugala iako još uvijek nema kluba nakon što je raskinuo s Hajdukom. 

"Perišić jako dobro radi i trenira. Iznenadilo me koliko je na treningu dobar, moćan, spreman i brz. Dobro se vratio nakon svega što je bilo i u boljem je stanju nego što sam ja očekivao. Željeli smo da igra na lijevoj strani, ali taman kad je ulazio, Jakić se ozlijedio pa sam ga stavio desno.

Stalno su dvojbe i polemike što smo ga zvali, ali ne vidim boljega u Hrvatskoj. Ja ga ne vidim. Nađite boljeg, bržeg i kvalitetnijeg na lijevoj strani od Perišića. Ja ga ne vidim. Daj Bože da što prije nađe klub, da se vrati u formu. Nemamo boljeg", zaključio je Dalić.

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook