Prethodni članak
Sljedeći članak

DAN OPĆINE RADOBOJ: 'Ovo je smjer u kojem treba ići većina općina u Zagorju'


Općina Radoboj danas slavi svoj dan, a tim je povodom održana svečanost koju je otvorila predsjednica Općinskog vijeća Radoboja Vanja Potočki.

FOTOGALERIJU S PROSLAVE DANA OPĆINE POGLEDAJTE OVDJE

Načelnik Općine Radoboj, Anđelko Topolovec, u kratkom i opuštenom obraćanju izvijestio je da mu je ovo 20. godina otkako obnaša dužnost načelnika.

– Lijepo je bilo svih tih godina raditi na svim tim projektima. S obzirom na sjajnu ekipu, sjajne ljude, predivnu općinu, meni je još uvijek biti lijepo načelnik Općine Radoboj. Imamo puno velikih projkata u planu i želja, jedan od njih je uređenje škole za jednosmjensku nastavu, mnogi su projekti spremni, a jedan od njih je projekt Strahinjčica kojeg smo pripremili za ITU mehanizam, cesta koja spaja naš planinarski dom s planinarskom kućom na Strahinjčici, a uz tu cestu bilo bi sadržaja za turizam na otvorenom. Zahvaljujem svima na dolasku i želim ugodno druženje – poželio je načelnik Topolovec. 

Čestitke Općini Radoboj uputili su brojni gosti. Župan Međimurske županije Matija Posavec pohvalio je toplu dobrodošlicu. – Pozdravljam vas kao prijatelj i susjed. Jako smo ljubomorni na Raobojčanke i Radobojčane je upravo čuvanje identiteta, tradicije, povijesti i kulture je najbitnije. Ako sredina ne čuva identitet, bez obzira koliko bila razvijena, onda se ne može nazvati uspješnom sredinom. To vi jako dobro radite na primjer cijelog sjevera Hrvatske – poručio je Posavec.

Gradonačelnik Ivanca Milorad Batinić također je rekao da je ljubomoran na načelnika Topolovca. – Zato, jer i neke puno veće sredine s više novaca ne uspijevaju mnoge stvari koje ovdje Anđelko provodi. Uvijek me iznenađuje što Anđelko svake godine prikaže nešto novo, pa vjerujem da će tako biti i iduće godine i tome se veselim. Nije jednostavno voditi malu općinu s malo novaca – zaključio je Batinić.

Darko Klasić, saborski zastupnik pohvalio je Općinu Radoboj kao primjer male općine i ruralne sredine koja zna u kojem smjeru ide. – To je smjer kojim treba ići većina općina u Hrvatskom zagorju – naglasio je. 

Na svečanosti su uručena i općinska priznanja i nagrade za najljepše uređene okućnice u ovoj godini.   U kategoriji „Najljepše okućnice“ za 2024. godinu, priznanje i nagradu dobiva Andreja Veseljak, u kategoriji „Najljepše uređeni balkon“ Marijan Bistrović, a u kategoriji „Najbolji opći dojam“ Jasna Petek.  Darivani su i darivatelji koji su krv dali po stoti puta, Stjepan Poljak i Zdravko Cigula.  Za 20 godina neprekidnog, požrtvovnog i uspješnog rada u Općinskom vijeću  priznanje i poklon dobio je član Općinskog vijeća Zvonko Pavrlišak, kao i prvi ravnatelj Javne ustanove Zagorje zeleno, Ivan Ištok.

Dodijeljena su i priznanja učenicima i njihovim mentorima. Učenici su dobili priznanja i poklon bonove, a mentorice cvijeće i poklon bonove. Nagrađeni su učenici Lana Šalković,  Lara Hrvoj,  Luka Cerovečki, Emil Cigula,  Lana Poljak, Lucija Pospiš, Jan Cvetko, Gabriela Ferk, Patricija Pospiš, Elena Košutić, Lana Tepuš te mentori Tamara Poljak Lovrenčić, Tatjana Hršak, Kristina Husarek, Ivanka Švaljek, Natalija Ilić, Magdalena Želimorski, Ivanka Švaljek i Martina Zaplatić. 

Na svečanosti je bilo planirano i otvorenje Hiže zagorskih štruklji, no s obzirom da zbog administracije nisu na vrijeme ishođene sve potrebne dozvole za rad i rješenje o buci, nije otvoren dugo željeni restoran u Hiži zagorskih štruklji, no dodijeljen je ugovor o zakupu. - Zahvaljujemo Matiji Cvrtili što je odlučio svoje dugogodišnje znanje o kulinarstvu pokloniti Radoboju. Na današnji dan je prvi spomen Radoboja prije 690, pa je Radoboj 690 godina čekao da otvorimo restoran. Ako smo toliko čekali, budemo pričekali još tih 2,3 dana dok se nađe vremena da resorni ministar zdravstva potpiše rješenje o budi.  Uvjereni smo da ćemo u danima koji su pred nama itekako uživati u restoranu i delicijama šefa Matije – rekao je načelnik Topolovec. 

 

 

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook