Prethodni članak
Sljedeći članak

DANAS NAM OPET STIŽE TUČA? 'U ovom mjestu će biti katastrofa'


Kako je još jučer najavio naš prognostičar Kristijan Božarov, danas će biti pretežno sunčano i vruće, no poslijepodne i navečer slijedi jače naoblačenje s pljuskovim i grmljavinom, ponegdje izraženijim. Perijepodne vjetar slab južnih smjerova, a poslijepodne i navečer će zapuhati umjeren i jak sjeverac. Jutarnja temperatura od 19 do 24°C, a najviša dnevna od 32 do 35°C.

S obzirom na to da je prije dva dana predsjednik Udruga raketara protugradne obrane, Josip Salatko, za portal Zagorje.com točno predvidio tuču koja je napravila velike štete diljem Zagorja, kontaktirali smo ga i jutros te ga upitali prijeti li nam i danas, tijekom najavljenog popodnevnog nevremena, također tuča.

-Apsolutno. I to nam prijeti tuča još jača i gora nego prije dva dana. Naime, približavaju nam se dvije fronte koje će danas poslijepodne stići u naše krajeve. Jedna stiže s jugozapada, dakle, s područja Kvarnera, a druga sa sjeveroistoka, odnosno, iz Mađarske. Uvijek ponavljam da je nemoguće s velikom sigurnošću reći hoće li, kada će i gdje padati tuča, ali danas je vrlo velika prijetnja i vjerojatnost da padne i jača, i gora tuča nego što je to bilo u srijedu. Velim, lokacija i intenzitet ovisi o vjetru, no ono što je sigurno je da tamo gdje se sastanu ove dvije fronte... e u tom mjestu će biti katastrofa. Kao i uvijek, velim, daj Bože da sam u krivu, ali to bi moglo biti baš nekako iznad Zagorja. Sve ovisi o vjetru – kaže nam Salatko.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook