Prethodni članak
Sljedeći članak

Danas nova županijska vlast?

Piše: Zoran Žukina
Danas, 14. lipnja u 10 sati počinje konstituirajuća sjednica Skupštine Krapinsko-zagorske županije.


Danas, 14. lipnja u 10 sati počinje konstituirajuća sjednica Skupštine Krapinsko-zagorske županije. Na kojoj bi se trebala formirati nova županijska vlast.

Kome će narasti nos zbog laži?

Prema dosad potpisanim sporazumima nadpolovičnu većinu imaju koalicija SDP, HNS, LS sa 15 vijećnika, HSS sa 9 te HSU sa 4 što je ukupno 28 vijećnika,HDZ koji je na izborima dobio 18 mandata i koalicija ZDS,HSLS sa 5 mandata ostat će u oporbi i kako saznajemo bez mjesta u izvršnoj vlasti.

Prema koalicijskom sporazumu dužnost županice prve dvije godine obavljat će Vlasta Hubicki (HSS), a druge dvije Sonja Borovčak (SDP).

Dužnost dožupana trebali bi vršiti Zorko Vidiček (SDP) i Davor Gredičak (HNS), a Skupštinom predsjedavati Sonja Borovčak.

Hrvatskoj stranci umirovljenika namijenjenjena su tri mjesta u poglavarstvu.

Iz suprotnog tabora HDZ-a stižu nam kontradiktorne informacije o tome kako će zajedno s koalicijom ZDS,HSLS i još ne otkrivenim vijećnicima, oni imati potrebnu većinu i formirati vlast.

U tom bi slućaju župan postao Milivoj Škvorc, a mjesto dožupana pripalo bi Stanku Belini (ZDS).

Ukoliko se to pokaže točnim, potvrdile bi se kuloarske priče prema kojima HDZ ima kupljenog HSS-ovog vijećnika, kao i jednog dosad neudlučnog iz redova HSU-a, o ćemu smo već pisali.

Kako im to nije dovoljno u međuvremenu su trebali pridobiti barem još jednog vijećnika.

U toj zakulisanoj igri oko vlasti i SDP ima tajne adute, pa bi se sutra moglo desiti da imamo i prebjege iz redova HDZ-a, kao i iz koalicije ZDS,HSLS.

U toj bi kombinaciji Vlasta Hubicki ispala iz kombinacije za mjesto županice, a na to bi mjesto čvrsto zasijela Sonja Borovčak.

Bilo kako bilo, danas će se otkrit karte i izvući asovi iz rukava... ako postoje.?

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook