Prethodni članak
Sljedeći članak

Darko Horvat u pratnji policije napustio je kuću, pod istragom je više članova Vlade


Policija je jutros u suradnji s USKOK-om započela s pretragom kuće ministra graditeljstva Darka Horvata u Međimurju. Izvidi su povezani sa zlouporabom položaja i ovlasti. Darko Horvat u pratnji policije napustio je kuću. Kako se neslužbeno doznaje, radi se o izvidima zbog višemilijunskih nezakonitih poticaja. Istražitelji provjeravaju Horvatovu ulogu u zlouporabama za koje je osumnjičena njegova nekadašnja pomoćnica Ana Mandac. Nju USKOK sumnjiči da je, na zamolbu Josipe Rimac, sređivala obrtnicima potpore od Ministarstva gospodarstva u vrijeme dok ga je vodio Horvat, piše Index.

Uz Horvata, na meti istrage su i bivši ministar Tomislav Tolušić i Boris Milošević. Prema zasad dostupnim informacijama sumnjiči ih se da su tražili zapošljavanje preko veze te zbog dodjele poticaja. Iako su prve informacije bile da je pod istragom i Josip Aladrović, HINA javlja da to nije točno, prenosi Index.

Vladimir Terešak, odvjetnik ministra graditeljstva Darka Horvata ranije je dao izjavu za Media servis. "Horvat nije odveden na ispitivanje. Kod njega je izvršena pretraga doma, nakon čega je uhićen i bit će ispitan u popodnevnim satima u prostorijama USKOK-a u Zagrebu."

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook