Prethodni članak
Sljedeći članak

DEBAKL: Cijeli razred se ispisao iz škole zbog dječaka nasilnika. On jedini upisao 4. razred


U jednoj zagrebačkoj osnovnoj školi ovoga se ljeta gotovo cijeli razred, točnije 14 učenika, ispisalo iz razreda, a u 4. razred kreće samo jedan učenik, piše Jutarnji list.

To se dogodilo u razredu gdje je 9-godišnji dječak mjesecima zlostavljao svoje vršnjake, a o čemu se već pisalo u medijima. 

Dječak zlostavljač je jedini koji je u razredu ostao.

Roditelji su se od početka godine obraćali ravnateljici, Gradskom uredu za obrazovanje, Ministarstvu obrazovanja, Agenciji za odgoj i obrazovanje, pravobraniteljici, ali bez ikakvog zadovoljavajućeg rješenja. Slali su dopise i molbe nekad i na 20 službenih adresa dnevno, a odgovore u pravilu nisu dobivali.

Podsjetimo, taj je dječak bio izdvojen s nastave ali je i dalje boravio u školi. Bio je smješten u knjižnicu i pratio je nastavu online na računalu, a uz njega je stalno jedan učitelj. 

Dječak je svoje vršnjakinje ‘častio’ izrazima poput ‘začepi gubičetinu‘, ‘kurvo‘, ‘lešinarko‘, ‘debela kravo’. Također, djevojčice je maltretirao, zlostavljao i seksualno uznemiravao, a snimao ih je i mobitelom. Isto je činio i dječacima, a pritom ih je jako udarao po leđima i šakom u glavu u nekoliko navrata, a znao je i prijetiti da će nastradati njihovi roditelji.  

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook