Prethodni članak
Sljedeći članak

Denis Kuljiš uz pratnju policije priveden na sud

Na treći put sazvanu raspravu u kaznenom postupku po privatnoj tužbi, u kojoj Josip Radeljak tuži Globusova stalnog vanj


Na treći put sazvanu raspravu u kaznenom postupku po privatnoj tužbi, u kojoj Josip Radeljak tuži Globusova stalnog vanjskog suradnika Denisa Kuljiša za kazneno djelo klevete, Kuljiša je na Općinski sud u Zabok privela policija. Nakon što se dva puta nije pojavio na sudu, privođenje je predložio tužitelj.

Kuljiš je rekao da nije dobio ni poziv ni privatnu tužbu. Budući da je priveden, jučer nije mogao ni osigurati nazočnost odvjetnika, a nije ni pročitao tužbu. Kazao je da se odaziva na 110 parnica te da bi se odazvao i na ovu da je primio poziv. S druge strane, sudski dostavljač naznačio je da poziv za raspravu 5. lipnja Kuljiš nije htio primiti pa ga je zakvačio na vrata.

Sutkinja Općinskog suda u Zaboku Sanja Gašparić zakazala je raspravu za 21. prosinca, a na nju se Kuljiš obvezao doći bez poziva. Inače, Radeljak tuži Kuljiša za tekst objavljen u Globusu 22. listopada 2004. godine u kojem je, kaže, niz teških kleveta na njegov račun, na račun njegove djece, i na račun njegove pokojne supruge Ene Begović, a za Kuljiša traži bezuvjetnu zatvorsku kaznu od tri mjeseca.

Izvor: Večernji list

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook