Prethodni članak
Sljedeći članak

Detalji drame na Rebru: Pištoljem prijetio jer je bio naručen za godinu dana?


Sat i pol trajala je u utorak drama na psihijatrijskom odjelu Rebra. Oko 10 sati muškarac sa štakama, odjeven u majicu HOS-a, što je vidljivo na videosnimci snimljenoj u krugu bolnice koja je poslana Večernjaku, došao je u Centar za krizna stanja Klinike za psihijatriju KBC-a Zagreb i prijetio pištoljem. Snimljen je kako psuje policajce i poziva ih da pucaju. Neslužbeno su čuli kako je navodno bio nezadovoljan jer je dobio termin za godinu dana. Medicinsko osoblje s odjela pozvalo je policiju.

Policajci su odmah uspostavili komunikaciju s muškarcem koji je izazvao ovu scenu i u 11.40 stavili su ga pod nadzor, bez korištenja prisile, a odmah su objavili da pištolj kojim je prijetio nije bio pravi već da je posrijedi startni pištolj, kakvi se inače koriste prilikom sportskih natjecanja, piše Večernji.

Nakon što je muškarac u prostoru Zavoda za krizna stanja počeo prijetiti, pacijenti u susjednoj prostoriji prvo su se pritajili, da bi ubrzo počeli zajedno s osobljem iskakati kroz prozor. Index je prenio riječi djelatnice s Rebra, koja je opisala hrabro ponašanje glavne sestre s Klinike za psihijatriju koja je pola sata smirivala muškarca koji je upao u bolnicu i prijetio. Međutim, nije riječ o glavnoj sestri Klinike, ona je trenutno na godišnjem odmoru, nego su s muškarcem koji je prijetio nasamo ostale dvije medicinske sestre iz Centra za krizna stanja.

– Razgovarale su s njim i uspjele ga primiriti dok nije došla policija – kazali su za Večernji u KBC-u. Dvije su medicinske sestre bile na policiji gdje su dale izjavu i potom se vratile na posao, gdje im je pružena psihološka podrška te im je savjetovano da odu kući. Prema preporuci policije, nisu davale izjave za medije. Vijest da netko prijeti pištoljem proširila se munjevito i svim drugim dijelovima kliničkog centra, piše Večernji.

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook