Prethodni članak
Sljedeći članak

Detaljna prognoza za Zagorje: Božarov najavio što nas čeka do ponedjeljka

  • Kristijan Božarov

    Kristijan Božarov (Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL)


Srijeda bi trebala proći okupana suncem, a temperatura zraka će biti još malo viša. Ako ćete dan provoditi na otvorenom imajte na umu da će sunce biti vrlo jako uz visoki UV indeks između 10 i 17 sati, a treba i povećati unos tekućine. Krajem dana i u noći na četvrtak postoji mogućnost za lokalne grmljavinske pljuskove.

Jedna slaba fronta još će biti nad Alpama oko četvrtka. Neće imati izravan utjecaj na nas, ali u takvim okolnostima može se dogoditi da komadić vlažnijeg i svježijeg zraka procuri do sjevera Hrvatske pa nije isključena mogućnost za kraći lokalni pljusak. U tom slučaju možda i osvježi za dva-tri stupnja u odnosu na srijedu.

 

U petak i subotu puno sunca i topline, temperatura će opet imati trend porasta. U subotu ćemo uz obilje sunca uhvatiti 35 Celzijevih stupnjeva.

 

U nedjelju prema kraju dana postoji neka mala šansa opet za koji lokalni pljusak kod nas na sjeveru zemlje, a izgledniji pljuskovi uz manje osvježenje vide se tamo oko ponedjeljka. No, čini se da bi se vruće vrijeme moglo nastaviti i veći dio sljedećeg tjedna.

 

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook