Prethodni članak
Sljedeći članak

Divlje svinje u dijelu Zagorja stvaraju velike štete: 'Treba nešto poduzeti’


Davor Kljak (Reformisti) osvrnuo se, na današnjoj županijskoj Skupštini, na problem najezde divljih svinja u Krapinsko – zagorskoj županiji te upozorio da stvaraju veliku štetu, posebno u istočnom dijelu zagorja.

-U kontaktu sam s OPG – ovima na istočnom dijelu KZŽ, koji su ovo proljeće imali preko 50 tisuća eura štete na svojim usjevima. Neki su ostali bez tikva, neki bez kukuruza, ječma, šteta je velika. Znam da to nije pitanje samo za župana, tu će trebati uključiti i Lovački savez i lovce na terenu. Štete su jako velike, a na jesen se očekuje da budu još veće. Ima problema i što se tiče klime, nema prave zime, svinje, rasplod se obavlja dva puta godišnje, a ne jednom. Tu je i svinjska gripa, a glavni uzročnik prijenosa su divlje svinje. Nema više lovostaja na divlje svinje, pa apeliram na župana da pokrene inicijativu prema Lovačkom savezu KZŽ i prema Hrvatskom lovačkom savezu da se pomogne – apelirao je Kljak.

Župan je Kljaka uputio da ovo pitanje konkretizira u pisanom obliku, kako bi se stupilo u kontakt s nadležnim lovačkim društvima. - Pozvat ćemo predsjednika LS KZŽ, napravit ćemo jedan zajednički sastanak u iduća dva tjedna da vidimo što se može poduzeti da se napravi sanitarni odstrel i spriječe štete do jesenske berbe - rekao je Kolar.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook