Prethodni članak
Sljedeći članak

Djeca ni sutra neće na nastavu u školu zbog problematičnog dječaka

Ne nazire se rješenje


Roditelji djece koja u zagrebačkoj osnovnoj školi idu u razred s problematičnim dječakom (9) odlučili su da njihova djeca i dalje neće dolaziti na nastavu.

Njihova djeca ni sutra neće doći na nastavu, odlučili su roditelji, doznaje 24 sata.

Problematični slučaj devetogodišnjeg dječaka u Zagrebu izazvao je zabrinutost među roditeljima, ali i otkrio ozbiljne mane u školskom sustavu.

Dječak je iskazivao agresivno ponašanje prema vršnjacima, što je dovelo do toga da je premješten iz nekoliko škola. Zbog njegove prisutnosti i ponašanja, roditelji su odlučili povući svoju djecu s nastave, ističući da se problem ne rješava unatoč upozorenjima i obećanjima stručnih službi i ravnateljstva škole. 

Roditelji su putem e-mailova mjesecima upozoravali školu i sustav na nasilje prema njihovoj djeci. Prema navodima, e-mailovi roditelja poslani su još od studenog prošle godine, ali su ostali uglavnom bez odgovora i konkretne reakcije. Nedavno je državna tajnica roditelje koji su djecu povukli iz nastave zbog sigurnosti nazvala "ulicom", dok je ministar obrazovanja Radovan Fuchs priznao da nema rješenje za ovaj složeni problem.

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook