Prethodni članak
Sljedeći članak

Djeca se otrovala hranom u hotelu na Jadranu!

VIJESTI IZ HRVATSKE


FOTO: Pixsell/Arhiva/Ilustracija (Fotografija je ilustrativnog karaktera i nije ni u kakvoj vezi s navedenim događajem, lokacijom ili osobama)

U Hrvatskom zavodu za javno zdravstvo u tijeku je epidemiološko ispitivanje grupiranja gastrointestinalnih smetnji koje su se javile početkom kolovoza prvenstveno kod djece koja su boravila u jednom turističkom objektu u Hrvatskoj, doznaje Dalmatinski portal.

O kojem je ljetovalištu riječ, iz Zavoda ne otkrivaju, no navedeni portal piše kako neslužbeno doznaje da je riječ o hotelu u Malom Lošinju te kako se sumnja na salmonelu.

'U suradnji sa sanitarnom inspekcijom i upravom turističkog objekta, teritorijalno nadležna epidemiološka služba provodi izvid, uzimanje uzoraka i prikupljanje dodatnih informacija te dezinfekciju i dodatne higijenske mjere u objektu.

Prikupljaju se podaci o oboljelima koji su napustili ljetovalište i javili se liječniku u mjestu stanovanja (uključujući više oboljelih koji su se javili liječniku u Zagrebu) s ciljem razjašnjavanja uzroka i puteva širenja infekcije. Imamo informacije o djeci oboljeloj po povratku kući izvan Hrvatske', kažu iz HZJZ-a.

Prema trenutno raspoloživim informacijama, težina kliničke slike oboljelih hrvatskih građana ne zahtijeva hospitalizaciju, piše Dalmatinski portal.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook