Prethodni članak
Sljedeći članak

Do petka hladno i tmurno; potom više sunca

Ovaj tjedan u kontinentalnim će krajevima biti uglavnom tmuran i prohladan


Ovaj tjedan u kontinentalnim će krajevima biti uglavnom tmuran i prohladan, a na Jadranu sunčan i topao. Više sunca na kopnu možemo očekivati tek krajem tjedna, od petka. No uz dugotrajne magle i nisku naoblaku temperature neće značajnije rasti – uglavnom će ostati ispod 10°C. Na Jadranu će mjestimično dosezati ugodnih 16°C

U utorak će u unutrašnjosti veći dio dana biti pretežno do potpuno oblačno, mjestimice i maglovito. Na Jadranu će biti pretežno sunčano i toplo. Prema kraju dana na sjevernom i srednjem Jadranu moguće je formiranje male i umjerene naoblake, a moguća je i sumaglica. U unutrašnjosti će puhati slab vjetar, na Jadranu slaba bura u priobalju, a sjeverozapadnjak na otvorenom. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti će biti od -2 do 2, a na Jadranu od 8 do 13°C. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti će se kretati od 1 do 6, a na Jadranu od 12 do 16°C.

U srijedu će u unutrašnjosti prevladavati oblačno i maglovito vrijeme. Iz magle ili niskih oblaka povremeno može pasti malo rosulje. Na Jadranu će se zadržati sunčano i toplo, osim na sjeveru gdje može biti povremene magle ili jače sumaglice. U unutrašnjosti vjetar će biti slab. Na Jadranu će puhati slaba bura u priobalju, a sjeverozapadnjak na otvorenom. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti će biti od -2 do 2, a na Jadranu od 8 do 13°C. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti će se kretati od 3 do 7, a na Jadranu od 12 do 16°C.

U četvrtak će u unutrašnjosti biti pretežno oblačno, ujutro još mjestimice maglovito. Mjestimice može pasti malo kiše, uglavnom rosulje. Na Jadranu će biti pretežno sunčano, tek ponegdje uz malu naoblaku. U unutrašnjosti će zapuhati sjeverac, a na Jadranu umjerena bura s jakim udarima podno Velebita. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti će se kretati od 0 do 3, a na Jadranu od 9 do 13°C. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti će biti od 5 do 9, a na Jadranu od 12 do 16°C.

U petak će u unutrašnjosti biti djelomice, a na Jadranu pretežno sunčano. Još prijepodne u unutrašnjosti je moguća mjestimična magla. Vjetar će tijekom noći ponovo utihnuti pa će posvuda biti slab promjenjiva smjera. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti će biti od -2 do 2, a na Jadranu od 6 do 11°C. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti će se kretati od 5 do 9, a na Jadranu od 11 do 15°C.

Prema trenutnim prognostičkim materijalima, za vikend će i dalje biti stabilno, pa će na Jadranu i u gorju biti sunčano dok će u nizinama unutrašnjosti i dalje biti moguća dugotrajna magla i niska naoblaka. Na Jadranu će i dalje biti toplo dok će u unutrašnjosti dnevna temperatura ovisiti o dugotrajnosti magle i niske naoblake.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook