Prethodni članak
Sljedeći članak

Do 28. veljače rok za predaje porezne prijeve

Godišnje porezne prijave na dohodak iz 2004. godine građani tebaju predati do 28. veljače pa im za prikupljanje potrebne


Godišnje porezne prijave na dohodak iz 2004. godine građani tebaju predati do 28. veljače pa im za prikupljanje potrebne dokumentacije preostaje još dvadesetak dana.

Budući da se novi zakon o porezu na dohodak ne odnosi na predaju poreznih prijava za 2004. godinu, primjenjuju se svi propisi koji su važili i lani. To znači da će porezni obveznici još ove godine moći iskoristiti porezne olakšice po starome.

Prema tim propisima za olakšicu će se priznati maksimalno 12 tisuća kuna godišnje za troškove liječenja i nabavu ortopedske opreme, a isti iznos priznaje se za kamate za stambene kredite ili za investicijsko održavanje stana, kupnju novog stana gotovinom ili podstanarstvo.

Uz te dvije olakšice, priznavat će se i maksimalnih 12.600 kuna za premije životnog osiguranja, privatnog zdravstvenog ili dopunskog osiguranja ili treći mirovinski stup. Građani koji će sve tri olakšice iskoristiti u maksimalnom iznosu mogu računati na približno 18 tisuća kuna povrata poreza. Kako su porezna pravila ostala ista, očekuje se da će konačna bilanca u ovoj godini biti slična lanjskoj, odnosno većina građana će steći pravo na povrat.

Napomenimo,da je prošle godine u Krapinsko-zagorskoj županiji poreznu prijavu podnijelo 23.383 građana, a povrat poreza ostvarilo je njih 18.357.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook