Prethodni članak
Sljedeći članak

DOBRA ZABAVA: U subotu u Konjščini Vatrogasne sportske igre

Odrasli i djeca natjecat će se u graničaru, skakanju u vreći, alki u tačkama te igri zvonca 


U organizaciji DVD-a Gornja Konjščina, u subotu će se na igralištu pored vatrogasnog doma u Gornjoj Konjščini, održati XI. Vatrogasne sportske igre namijenjene djeci i odraslima. 

Iako natjecateljskog duha, igre su prije svega predviđene za zabavu i druženje s mladim i starijim vatrogascima, od 6 do 76 godina. 

Predsjednik DVD-a Gornja Konjščina Stjepan Kereša rekao je kako će se ekipe natjecati u četiri igre. 

– To su igra graničara, skakanje u vreći, alka u tačkama, te zanimljiva igra zvonca, u kojoj se natjecatelju zavežu oči, okrene ga se tri puta da ga se malo zbuni i poremeti mu se ravnoteža, a onda ga kolega prati i navigira, a on mora nakon nekih 15 ili 20 metara šljemom udariti u zvonce – istaknuo je predsjenik DVD-a Gornja Konjščina. 

Za prva tri mjesta osigurane su i nagrade (pehari), dok će svi dobiti zahvalnice, a dodijelit će se i nagrada fair play. 

- Izvan ovog natjecanja održat će se još jedna igra, a to je potezanje vatrogasne cijevi u kojoj će moći sudjelovati tko hoće, a nagrada je 'gajba' pive. Cilj nam je uz ovaj sportski dio, najviše vatrogasno druženje i zabava te sklapanje novih prijateljstava – napomenuo je Kereša. 

Uz ovaj natjecateljski dio, za sve natjecatelje i posjetitelje pripremljeni su hrana i piće, te glazba. 

Pozivu se pridružila i saborska zastupnica i načelnica Općine Anita Curiš Krok koja je ovom prilikom još jednom izrazila zahvalnost vatrogascima na svemu što čine za općinu i njene mještane.

-Vatrogasci su tu uvijek kada ih trebamo, a to je najčešće kada je u pitanju neka od prirodnih nepogoda ili nažalost požar. Ovo je prilika da se svi zajedno družimo u jednom puno ležernijem tonu. Ovo je također dobra prilika i za najmlađe, kako bi upoznali vatrogastvo i što vatrogasci znače za našu sredinu – zaključila je Curiš Krok.

Igre počinju u 15 sati. 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook