Prethodni članak
Sljedeći članak

Dodijeljena prigodna priznanja davateljima krvi

Uz kraj godine Gradsko društvo Crvenoga križa Donja Stubica upriličilo je podjelu priznanja višestrukim davateljima kriv


Uz kraj godine Gradsko društvo Crvenoga križa Donja Stubica upriličilo je podjelu priznanja višestrukim davateljima krivi. Svečanost za davatelje iz Gornje i Donje Stubice te dijela Stubičkih Toplica organizirana je u donjostubičkoj osnovnoj školi.


Za pet puta darovanu krv priznanje je dobila jedna davateljica, za deset puta jedanaestero, za 20 puta trinaestero davatelja, za 25 puta darovanu krv dvije, a za 30 i 40 puta darovanu krv po desetero darivatelja.

Krajem listopada uz međunarodni Dan darivatelja krvi, šestero je davatelja s područja djelovanja donjostubičkog Crvenoga križa u Zaboku primilo zahvalnicu i veliki srebrni znak za 75 puta darovanu krv.

Petnaestero davatelja je za 50 puta darovanu krv primilo zahvalnicu i mali srebrni znak koji su uručeni i jednoj davateljici za 35 puta darovanu krv. Branimir Horvat iz Donje Stubice i Vjekoslav Palanović iz Marije Bistrice ove su godine za sto puta darovanu krv u Zagrebu odlikovani Redom Danice Hrvatske s likom Katarine Zrinski.

Ove je godine donjostubički Crveni križ prikupio 1483 doze krvi, što je desetak više nego godinu prije i 158 doza više od ovogodišnjeg plana, s tim da će se organizirati još jedno izvanredno darivanje u Oroslavju.

Izvor: Večernji list

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook