Prethodni članak
Sljedeći članak

Dodjela subvencija u poljoprivredi


Krapinsko-zagorska županija subvencionira kupnju voćnih sadnica opremu za navodnjavanje i zagrijavanje u plastenicima



Krapinsko-zagorska županija subvencionira kupnju voćnih sadnica opremu za navodnjavanje i zagrijavanje u plastenicima analizu zemljišta klasicifikaciju tla.


Zatim nadzor i sustav ocjenjivanja sukladnosti u ekološkoj proizvodnji, izgradnju gnojišta prema ekološkim standardima, u stočarstvu se subvencionira izgradnja dezinfekcijskih barijera, a u svinjogojstvu prirodni pripust krmača.

Također se sufinancira okrupnjavanje poljoprivrednog zemljišnog posjeda, osiguranje od šteta u poljoprivrednoj proizvodnji, stručno osposobljavanje i usavršavanje poljoprivrednika, te radna obuka lovnih pasa.

Korisnici županijske subvencije mogu biti isključivo poljoprivredna gospodarstva koja su upisana u Upisnik poljoprivrednih gospodarstava u Uredu državne uprave u Krapinsko-zagorskoj županiji, imaju prebivalište odnosno sjedište na području Krapinsko-zagorske županije, imaju poljoprivredne površine i poljoprivrednu proizvodnju za koju traže subvenciju na području Krapinsko-zagorske županije i lovozakupnici koji imaju ugovor o zakupu prava lova na zajedničkom otvorenom lovištu, a ispunjavaju i druge uvjete propisane Odlukom o subvencijama u poljoprivredi i lovstvu Krapinsko-zagorske županije.

Zahtjevi se dostavljaju pojedinačno za svaku subvenciju na za to predviđenom obrascu, a mogu se kao i potrebne obavijesti dobiti u Krapinsko-zagorsku županiji,

Službi za poljoprivredu, Magistratska 1, Krapina, na web adresi http./www.kr-zag-zupanija.hr i u ispostavama Hrvatskog zavoda za poljoprivredno-savjetodavnu službu u Krapinsko-zagorskoj županiji.

Zagorje.com

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook