Prethodni članak
Sljedeći članak

Dok tu živimo, ne damo svoju vodu

Autor: Ivančica Jurčević Oko obiteljske kuće Mire i Stjepana Smiljenec u Donjem Macelju počeli su pripremni radovi za g


Autor: Ivančica Jurčević

Oko obiteljske kuće Mire i Stjepana Smiljenec u Donjem Macelju počeli su pripremni radovi za gradnju autoceste. Uvjeti života znatno su lošiji.


Njihova je kuća na budućoj trasi, predviđena je za rušenje, ali dosad nije postignut dogovor o njihovu preseljenju. Njihova žalba još nije riješena, ali sve dok je tako, očekuju normalne uvjete za život. Mjesto nema lokalnog vodovoda, mještani su se sami snalazili i gradili zasebne vodovode ili bunare.

- Najveći problem nam je voda. Prije dvadesetak godina sami smo napravili vodovod pa svih tih godina u kući imamo prirodni pad vode. Sami smo kopali 200 metara iz šume do kuće i vozili u tačkama materijal. Uvijek smo imali vodu. Kad su prije dva mjeseca došli radnici s građevnom mehanizacijom, počeli su problemi. Zbog rušenja dijela šume naše su vodovodne cijevi smetale - kazala je gospođa Mira Smiljanec.

Predložili su da to maknu i prespoje na drugi dio brijega. Nismo to mogli dopustiti, u tom slučaju gubimo prirodni pad vode.Oni su otkopali cijevi iz zemlje i omotali je nekom zaštitom, ali to ne pomaže. Zbog kopanja nastali su problemi s vodoopskrbom. Zbog niskih temperatura voda se sada stalno zmrzava i u kući nemamo vode - žali se Mira Smiljanec.

Zvali su odgovorne u Hrvatskim autocestama. Saslušali su ih i obećali da će to riješiti. Na terenu je bio i Franjo Vukić, predsjednik Županijskog povjerenstva za praćenje radova na autocesti.

Najgore tek dolazi
- Što će tek biti kad počnu pravi radovi. Mi smo za dogovor, ali dok tu živimo, ne damo da uništavaju privatno vlasništvo. Ni općina ni nitko drugi nije nam pomogao da dobijemo vodu - rekla je Mira Smiljanec.

Izvor: Večernji list

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook