Prethodni članak
Sljedeći članak

Dolazi do promjena u pisanju mature: Trajat će pet dana dulje, viša i niža razina u različite dane

  • Borna Filic/PIXSELL - matura

    Borna Filic/PIXSELL


Zbog koronakrize se mijenja kalendar pisanja državne mature! RTL doznaje važne datume, ali i sve promjene koje čekaju ovogodišnje maturante. Najveća je novost da se ispiti više i niže razine predmeta neće pisati isti dan. Time će se matura produljiti za pet dana.

Epidemiološka situacija promijenila je i kalendar državne mature. 2 i pol mjeseca prije prvih ispita - novi plan. - To znači da će se ispiti, hrvatski jezik test A razine pisati jedan dan, test b razine drugi dan. Isto tako esej, razina A jedna, a razina B drugi dan. Isto vrijedi za engleski jezik i matematiku. U cilju su nam maturanti i svi nastavnici i osoblje koje sudjeluje u provedbi i njihovo zdravlje - kaže  ravnateljica Nacionalnog centra za vanjsko vrednovanje obrazovanja Ivana Katavić.

Uz promjenu datuma održavanja pojedinih ispita, to znači i da će cijela matura trajati 5 dana dulje, do 30. lipnja. Konačni rezultati bit će objavljeni dan kasnije od planiranog, 21. umjesto 20. srpnja. Pisanjem više i niže razine obveznih predmeta u različite dane, želi se smanjiti broj učenika koji će istodobno boraviti u školi i osigurati lakšu provedbu epidemioloških mjera, piše portal  Vijesti.hr.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook