Prethodni članak
Sljedeći članak

Donesena Odluka o trajnom rješavanju prostorija za rad udruge, za predsjednika izabran Josip Horvatin


Intoniranjem himne i odavanjem minute tišine za sve poginule i umrle hrvatske branitelje i civilne žrtve Domovinskog rata u nazočnosti 78 hrvatskih branitelja članova udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Krapinsko-zagorske u prostorijama NK „Rudar“ u Dubravi Zabočkoj održan je izvještajno-izborni  Sabor udruge.

 Izvješća o radu udruge u četverogodišnjem mandatu podnio je Josip Horvatin, predsjednik udruge, a u njima su posebno istaknute vidljive aktivnosti udruge kroz: prihvaćene prijedloge Vlade i Sabora RH za ukidanju Zakona o smanjenju mirovina za 10% hrvatskim braniteljima, prijedlog za izgradnju Veteranskog centra na području Krapinsko-zagorske županije te aktivnosti udruge u kontinuitetu kroz provedbu projekta promicanje vrijednosti Domovinskog rata, informatičko opismenjavanje hrvatskih branitelje, članova njihovih obitelji te udruga civilnog društva(dosadašnja donacija 1.403 komada računala), humanitarnu djelatnost, provedbu aktivnosti na zaštiti zdravlja hrvatskih branitelja (sistematski i drugi preventivni zdravstveni pregledi),potpori jedinicama lokalne samouprave, KK Zabok i drugim udrugama civilnog društva u provedbi osiguranja javnih okupljanja, provedbu tradicijske manifestacije Zagorska pekmezijada koju je udruga ove godine organizirala u potporu županije i grada Zaboka po treći puta i drugo.

 Iznimno veliki broj aktivnosti udruge koja je od svojega osamostaljenja konačno izradila svoju zastavu i grb udruge. Posebno se osvrnuo na potrebu pronalaska odgovarajućih prostorija za rada udruge u nekoj od prizemnih zgrada s obzirom na životnu dob članova udruge i njihovo zdravstveno stanje budući je dio članova udruge u statusu invalida. Predsjednik UDVDR Krapinsko-zagorske županije mr.crim.Josip Horvatin. U ime nadzornog odbora izvješće je podnio predsjednik Josip Janžek, a u ime suda časti predsjednik Zvonko Vlahović.

 

                

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook