Prethodni članak
Sljedeći članak

Donja Bistra: Vozač ubojica pronađen za 7,5 sati

Marina Lončar (39) poginula je u srijedu oko 5.30 sati u Donjoj Bistri u Stubičkoj ulici kod kućnog broja 507 kada je na


Marina Lončar (39) poginula je u srijedu oko 5.30 sati u Donjoj Bistri u Stubičkoj ulici kod kućnog broja 507 kada je na nju, dok je hodala cestom, naletio njezin 55-godišnji sumještanin. Nakon što je Audijem 80 usmrtio svoju susjedu, bešćutni vozač hladno je pobjegao s mjesta nesreće.

Marina Lončar, koja je s mužem i sedmogodišnjom kćerkicom živjela u blizini mjesta na kojem je stradala, rano je ujutro iz kuće krenula na posao u slastičarnicu Vincek u Zvonimirovoj ulici.

U maglovito jutro uputila se prema autobusnoj stanici, a samo desetak metara prije autobusne stanice na nju je prednjim desnim dijelom naletio vozač Audija zagrebačkih registracija. Zbog magle i oblačnog vremena, vozač vjerojatno nije na vrijeme uočio svoju sumještanku, a sklizak kolnik ga je vjerojatno spriječio da se na vrijeme zaustavi.

Od snažnog udarca pješakinja je odbačena uz zapadni rub ceste. Nakon što je svojoj sumještanki oduzeo život, vozač je, i ne zaustavljajući se, mirno pobjegao s mjesta nesreće. Tijelo Marine Lončar 20-ak minuta poslije pronašao je prolaznik koji je odmah obavijestio policiju.

Na mjesto događaja ubrzo je stigla prva patrola i vozilo Hitne pomoći, no Marini Lončar više nije bilo spasa pa liječnicima nije preostalo ništa drugo nego konstatirati smrt. Policajci su ubrzo izuzeli tragove na cesti i prema prikupljenim obavijestima i pronađenim tragovima zaključili su da je vozač najvjerojatnije vozio Audi 80 ili 90 star više od deset godina. Za odbjeglim vozačem ubrzo su počele tragati sve policijske postaje u gradu.

Nekoliko sati poslije policiji se javio jedan građanin koji im je dao informaciju o mogućem počinitelju. Oko 13 sati policajci su pokucali na vrata 55-godišnjeg muškarca iz Donje Bistre te ga priveli u policijsku postaju. Nemarni i bezobzirni vozač vjerojatno će biti kazneno prijavljen zbog izazivanja prometne nesreće sa smrtnom posljedicom.

Mediji pobudili ´nečistu´ savjest

U PU zagrebačkoj ističu kako nije tolika rijetkost da vozač koji je skrivio prometnu nesreću pobjegne, no takvi vozači se u većini slučajeva barem zaustave i prije bijega ipak nazovu policiju i obavijeste je da se na tom mjestu dogodila nesreća. Ako je u nesreći netko stradao, vozači nazovu i Hitnu pomoć. Takav slučaj dogodio se nedavno u Dubravi u Oporovečkoj ulici kada je dječak pretrčavao cestu, a u blizini Jadran filma na njega je naletio automobil. Vozač toga automobila dječaka je maknuo s ceste i pozvao mu Hitnu pomoć i tek kada su došli liječnici, “dao je petama vjetra”. Međutim, kako je policija o nesreći obavijestila medije te je infomacija dospjela u javnost, vozaču je ipak “proradila” savijest te se javio u policiju.

Izvor: Jutarnji list

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook