Prethodni članak
Sljedeći članak

Drama u Slavoniji: Pokušao pregaziti policajca i dao se u bijeg


Dana 27. studenog, oko 21:30, policijski službenik u Općini Garčin pokušao je, nadzirajući promet, zaustaviti vozača svjetlećom pločicom "stop policija", no vozač je ignorirao naredbu policajca o zaustavljanju te ubrzao vožnju usmjerivši automobil prema policijskom službeniku, koji je skočio u stranu kako bi izbjegao nalet vozila na sebe, javlja Policijska uprava brodsko-posavska, piše Večernji.

Policajci su se odmah uputili s upaljenim zvučnim i svjetlosnim signalima za navedenim automobilom, koji su ubrzo zaustavili. Nakon zaustavljanja vozač je izašao iz vozila i dao se u bijeg trčeći, no policijski službenik ga je sustigao, a budući da je vozač prilikom uhićenja pružao aktivan otpor, policijski službenik je prema njemu uporabio sredstva prisile, dodaje policija.

Utvrđeno je da se radi o 24-godišnjaku, kojega su liječnici pregledali i konstatirali da nije ozlijeđen te je sposoban za daljnji postupak u policiji. Alkotestom je u organizmu 24-godišnjaka očitana koncentracija alkohola u iznosu od 0,84 promila.

Policijski službenici protiv 24-godišnjaka podnose kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Prisile prema službenoj osobi te optužni prijedlog Općinskom sudu u Slavonskom Brodu zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama - dodaje policija u priopćenju.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook