Prethodni članak
Sljedeći članak

DRASTIČNO POSKUPLJENJE: Cijene odojaka vinule se u nebo!

  • odojak odojci meso

    Foto: Ilustracija/Pixsell


Ne čudi nas, cijena svinjskog mesa značajno je narasla u proteklih godinu dana, otkrivaju novi podaci tržišnog informacijskog sustava Ministarstva poljoprivrede.

Prema tim podacima, prosječna veleprodajna cijena odojaka u domaćoj mesnoj industriji u rujnu je iznosila 6,13 eura za kilogram, što je gotovo 50 posto više nego lani u rujnu. To znači da biste za odojak od 25 kilograma u maloprodaji trebali izdvojiti čak 190 eura!

Kilogram pancete u rujnu je u mesnoj industriji stajao 11,50 eura što je 19 posto više nego isti mjesec lani. Slanina hamburger pak stajala je 6,91 euro, što je više za 15 posto. Podsjećamo kako je riječ o veleprodajnim cijenama, bez pdv-a.

Svinjski but bez kostiju ovog je rujna, prema podacima mesnih tvrtki iz Hrvatske, u prosjeku stajao 5,20 eura za kilogram. To je 15,6 posto više nego u rujnu prošle godine.

Da stvar bude gora, zbog pojave afričke svinjske kuge očekuju se nestašice svinjskog mesa u idućim mjesecima u Hrvatskoj, a to, posljedično, može dovesti do novog rasta cijena.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook