Prethodni članak
Sljedeći članak

Društvo Crvenog križa KZŽ pruža podršku osobama u samoizolaciji

Društvo Crvenog križa Krapinsko-zagorske županije organizira podršku preko telefona osobama koje se nalaze u samoizolaciji. Osobe koje imaju potrebu razgovarati s nekim mogu nazvati na broj te će im se javiti djelatnici i volonteri educirani iz psihosocijalne podrške


Društvo Crvenog križa Krapinsko-zagorske županije organizira podršku preko telefona osobama koje se nalaze u samoizolaciji. Osobe koje imaju potrebu razgovarati s nekim mogu nazvati na broj te će im se javiti djelatnici i volonteri educirani iz psihosocijalne podrške.

Cilj telefonske linije za psihosocijalnu podršku je pružiti podršku osobama koje se nalaze u samoizolaciji/karanteni. Osobe koje se nalaze u samoizolaciji mogu imati poteškoća s nošenjem sa stresom te mogu imati razne reakcije. S obzirom da su osobni kontakti ograničeni te radi zaštite korisnika, djelatnika i volontera, pružanje podrške je potrebno organizirati preko telefona. Osnovni cilj linije je ublažavanje stresnih reakcija, osjećaja panike, straha, brige te jačanje individualnih resursa u nošenju sa situacijom.
Podrška je dostupna na broju 091/1995005 svaki dan od 7.00-22.00 sata.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook