Prethodni članak
Sljedeći članak

DRŽAVNA SMOTRA: Prvi zlatarbistrički osnovnoškolci : Dorotea, Gita, Lovro, Lucian i Nikola

Priznanje su primile srednje škole koje su se svojom aktivnošću posebno istaknule u provedbi projekta, a među njima je i Gimnazija A. G. Matoša Zabok. Među učenicima koji su se svojom aktivnošću i marljivim radom osobito istaknuli u provedbi projekta je Filip Pondeljak iz Gimnazije Antuna Gustava Matoša Zabok


U Osijeku je održana državna smotra učeničkih radova u sklopu projekta Biosigurnost i biozaštita kao izvannastavna aktivnost u osnovnim i srednjim školama u Republici Hrvatskoj u školskoj godini 2020./2021. Smotra je održana pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti i obrazovanja, u organizaciji Klinike za infektivne bolesti „Dr. Fran Mihaljević“ i Hrvatskog društva za biosigurnost i biozaštitu, u partnerstvu s Osnovnom školom Vijenac iz Osijeka. Na smotri su se natjecali učenici iz 76 osnovnih i srednjih škola, koji su imali zadatak izraditi mali znanstveni poster i videouradak na teme poput: Kako se zaštiti od zaraznih bolesti, Karantena i Dubrovniku, Dr. Andrija Štampar, Biosigurnost i biozaštita, Sars-CoV-2 u Hrvatskoj, Kako se prenose zarazne bolesti, Jedno zdravlje i dr.

U kategoriji osnovnih škola u konkurenciji je bilo 39 malih znanstvenih postera a prvo mjesto osvojio je tim osnovne škole Zlatar Bistrica! Prvo mjesto tim OŠ Zlatar Bistrica osvojio je s temom „Dr. Andrija Štampar“. Mentor je Štefica Škrlec, a učenici: Dorotea Borić, Gita Vlahek, Lovro Tuđa, Lucian Korpar, Nikola Glavač. Zlatarbistrički osnovnoškolci prvo mjesto dijele s OŠ Josipa Pupačića iz Omiša.
Priznanje su primile srednje škole koje su se svojom aktivnošću posebno istaknule u provedbi projekta, a među njima je i Gimnazija A. G. Matoša Zabok. Među učenicima koji su se svojom aktivnošću i marljivim radom osobito istaknuli u provedbi projekta je Filip Pondeljak iz Gimnazije Antuna Gustava Matoša Zabok.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook