Prethodni članak
Sljedeći članak

Đurmanečki malci u projektu “Mama budi zdrava“


Ove pedagoške godine Dječji vrtić Đurmanec uključio se u projekt “Mama budi zdrava“, Udruge žena oboljelih i liječenih od raka SVE za NJU, koji već osam godina provodi slične projekte u odgojno-obrazovnim ustanovama u Republici Hrvatskoj.

Udruga SVE za NJU pruža potrebnu podršku oboljelima od raka dojke i obiteljima oboljelih, a projekti koje provode u suradnji s odgojno-obrazovnim ustanovama ima pozitivne učinke za društvo kroz edukaciju i poticaj na preventivne preglede. 

- Roditeljima i odgojno-obrazovnim djelatnicima naše ustanove podijeljeni su edukativni letci koji sadrže informacije o raku dojke, ali i raku vrata maternice, materijale za očeve o raku prostate te djecu uče zdravim navikama na njima prilagođen način. Uz to, učenici od 2017. godine, tradicionalno dobivaju ružičaste balone, čija boja simbolizira upravo borbu protiv raka dojke – ističu iz DV Đurmanec. 

Osim uz ružičaste balone, djeca su ružičasti listopad u Dječjem vrtiću Đurmanec obilježila aktivnostima i  razgovorom o zdravim navikama, brizi o svojim mamama te dječjim apelom svim mamama. 

Ove godine projekt se odvija pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti, obrazovanja i mladih uz podršku Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, Hrvatskog 

zavoda za zdravstveno osiguranje i Pravobranitelja za djecu.
Načelnik Općine Đurmanec Damir Belošević rekao je kako je ovo još jedan u nizu hvalevrijednih projekata koje provodi Dječji vrtić Đurmanec. 
– Važno je djecu od malih nogu kroz igru učiti o važnim životnim temama, pa tako i o zdravlju – istaknuo je načelnik Belošević.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook