Prethodni članak
Sljedeći članak

Dva specijalca autom krenula kroz ogromne količine vode iz nabujale Save


Unatoč brojnim upozorenjima koja su se mogla čuti tijekom cijelog vikenda, dvojica muškaraca na području Zagreba upustila su se u gotovo suicidalnu avanturu.

Kako su Telegramu potvrdili iz Ravnateljstva Civilne zaštite, automobilom su krenuli voziti se kroz ogromne količine vode iz nabujale Save koja je nadirala u oteretni kanal Sava-Odra, na samom izlazu u Odransko polje.
Naravno, vrlo brzo su se našli u nevolji te su pozvali pomoć, a akcija potrage i spašavanja koja je pokrenuta sinoć potrajala je sve do jutra i završena je u 6 sati. Dvojac je, srećom, izvučen na sigurno neozlijeđen.

U akciji je sudjelovalo devet pripadnika Državne intervencijske postrojbe Civilne zaštite iz Zagreba i Splita koji su područje pretraživali čamcem i dronom te pripadnici Interventnog tima Gradskog društva Crvenog križa Zagreb s dva člana i čamcem. Koordinator akcije bio je voditelj Županijskog centra 112 Zagreb.

“I ovim putem pozivamo građane na dodatan oprez i odgovorno ponašanje u područjima koja su ugrožena poplavama, da ne ulaze u vodu i poštuju izdana upozorenja i znakove zabrane”, priopćili su ovim povodom iz Ravnateljstva Civilne zaštite.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook