Prethodni članak
Sljedeći članak

Dva zagorska župnika na hodočašću proslavila 20 godina svećeništva


Misnim slavljem u svetištu Majke Božje Jeruzalemske na Trškom Vrhu upriličeno je dvostruko slavlje, hodočašće župa Krapinskog dekanata i proslava 20. obljetnice svećeništva vlč. Željka Horvata i vlč. Anđelka Horvatića kao zahvalu za dar svećeničkog poziva i služenja.

Misno slavlje predslavio je vlč. Horvatić u zajedništvu sa svećenicima iz Krapinskog dekanata uz trajnog đakona Slavka Milakovića a riječi homilije okupljenim vjernicima uputio je vlč. Horvat.

Na samom početku misnoga slavlja domaći župnik vlč. Davor Štuljan pozdravljajući okupljene vjernike pozvao ih je na ustrajnost vjere i štovanja naše nebeske Majke Marije.

Vlč. Anđelko uvodeći nazočne u misno slavlje istaknuo je kako trebamo biti zahvalni Bogu za dar života i za sve ono što imamo i posjedujemo.

U ime svećenika Krapinskog dekanata prigodne poklone  jubilarcima predao je dekan preč. Vladimir Drnetić koji je zahvalio na zajedništvu i bratskoj blizini, ali i ustrajnosti u međusobnim susretima u dekanatu. 

Nakon misnoga slavlja uslijedila je zajednička hodočasnička procesija oko oltara Majke Božje Jeruzalemske  gdje su zatim ministranti podijelili prigodne sličice hodočasnicima koje su pripremili naši slavljenici.  

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook